Παντελάκης: Δεν υπάρχει λογική στις κατεδαφίσεις στο παραλιακό μέτωπο του Μύρτους

11:14 π.μ. - Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024
11:02 π.μ. - Τετ, 28/14/2024
Image: Παντελάκης: Δεν υπάρχει λογική στις κατεδαφίσεις στο παραλιακό μέτωπο του Μύρτους

Τι συζητήθηκε στην συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου

Για την εξέλιξη των πρωτοκόλλων κατεδάφισης στο παραλιακό μέτωπο του Μύρτους μίλησε ο κ. Παντελάκης, πρόεδρος της ΤΚ Μύρτου, στην εκπομπή Ηχώ 99,8.

Οι επιχειρηματίες του Μύρτους ξεγελάστηκαν και υπέγραψαν τα πρωτόκολλα κατεδάφισης και δεν στράφηκαν στην συνέχεια σε ένδικα μέσα ώστε να κερδίσουν παράταση.

Ο κ. Α. Παντελάκης, έκανε γνωστό ότι συναντήθηκε με τον κ. Ανδρουλάκη, αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου. Ο κ. Ανδρουλάκης ήρθε σε επαφή με τον αρμόδιο των τεχνικών υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και συμφώνησε να εκδώσει νέα πρωτόκολλα κατεδάφισης ώστε να υπάρχει καινούρια προθεσμία για να προσφύγουν οι επιχειρηματίες στο Διοικητικό Εφετείο Χανίων. Ο κ. Παντελάκης θεώρησε πως θα ήταν μια καλή ιδέα να συμβουλεύει η νομική υπηρεσία του Δήμου τους επιχειρηματίες για τέτοιου είδους θέματα.

«Δεν υπάρχει λογική στις κατεδαφίσεις. Θα καταστρέψουν οικογένειες και υπαλλήλους; Γιατί επιμένει το κράτος αφού εισπράττει τα χρήματα που πρέπει;»

Μέχρι 7 Μαρτίου θα δημοπρατηθούν τα επόμενα πρωτόκολλα κατεδάφισης ώστε να οριστούν οι εργολάβοι. Ο ίδιος ενημερώθηκε πως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έχει το δικαίωμα να αναθέσει στον εργολάβο άλλα πρωτόκολλα από αυτά που είχε αναλάβει αν δεν ολοκληρώσει αυτά που του είχαν ανατεθεί στην αρχή.

Επομένως, οι επιχειρηματίες του Μύρτους αναμένουν τα νέα πρωτόκολλα κατεδάφισης και σκοπεύουν να ζητήσουν βοήθεια από τον κ. Πλακιωτάκη, Α΄ Αντιπρόεδρο της Βουλής.

Το δελτίο τύπου της συνάντησης του κ. Παντελάκη με τον κ. Ανδρουλάκη:

Με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Μύρτου, Αλέξανδρο Παντελάκη, συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Ανδρουλάκης.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τρέχοντα και προς υλοποίηση έργα και δράσεις της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου στην περιοχή και ο σχεδιασμός για νέες παρεμβάσεις, ανάμεσα στις οποίες οι μελέτες για την κατασκευή αλιευτικού καταφυγίου στην παραλιακή ζώνη.

Ο κος Παντελάκης ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Γιάννη Ανδρουλάκη για την συνεργασία και την στήριξη στη υλοποίηση υποδομών για την ανάπτυξη και την ανάδειξη της περιοχής.