Πανταζής: "Υπάρχει διάθεση από την νέα δημοτική αρχή - Περιμένουμε να δούμε τις αλλαγές στην Ιεράπετρα"

12:23 μ.μ. - Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024
12:07 μ.μ. - Τετ, 17/23/2024
Image: Πανταζής: "Υπάρχει διάθεση από την νέα δημοτική αρχή - Περιμένουμε να δούμε τις αλλαγές στην Ιεράπετρα"

Ο κ. Αργύρης Πανταζής, μέλος της Δημοτικής παράταξης "Δήμος Ιεράπετρας - Προοπτική για το μέλλον", μίλησε στον Ηχώ 99,8 για όσα συμβαίνουν στον Δήμο Ιεράπετρας και για την εικόνα που έχει μέχρι τώρα για την πορεία της νέας δημοτικής αρχής

Ο κ. Πανταζής αναφέρθηκε αρχικά στο θέμα της υγείας το οποίο όπως είπε δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους. Οι πολίτες της Ιεράπετρας αντιδρούν καθημερινά για την κατάσταση της υγείας η οποία συνεχώς χειροτερεύει. Εκτός όλων των άλλων προβλημάτων, χθες είχαμε την παραίτηση του κ. Ανδρεαδάκη, διοικητή των διασυνδεόμενων νοσοκομείων του νομού μας. Ο κ. Πανταζής θεωρεί ότι τα δημόσια πρόσωπα όπως ο κ. Ανδρεαδάκης, ο οποίος διαχειρίστηκε την υγεία επί σειρά ετών, οφείλει να τοποθετηθεί δημόσια και να εξηγήσει τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την ξαφνική παραίτηση.

Στην συνέχεια, ο κ. Πανταζής αναφέρθηκε στην εικόνα που έχει για την μέχρι τώρα πορεία της νέας δημοτικής αρχής. Όπως είπε, οι έξι μήνες είναι μικρό χρονικό διάστημα για να κρίνουμε μία νέα δημοτική αρχή. Αυτό που φαίνεται μέχρι τώρα είναι ότι υπάρχει διάθεση από κάποιους να πράξουν το καλύτερο δυνατό, ακούν όλες τις προτάσεις και είναι θετικοί στην συνεργασία. Δυστυχώς, σε πρώτη φάση βρέθηκαν αντιμέτωποι με δυσάρεστες εκπλήξεις όπως διάφορα πρόστιμα και λογαριασμούς που δεν είχαν πληρωθεί και συμβάσεις οι οποίες δεν είχαν ανανεωθεί στον χρόνο που έπρεπε οπότε οι εκκρεμότητες ήταν αρκετές με σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις. Πέρα από αυτά όμως πρέπει να δούμε εάν θα υπάρξει στην πραγματικότητα σχεδιασμός ώστε να αλλάξουν κάποια πράγματα στην Ιεράπετρα.

Με αφορμή τις αλλαγές που είχαμε στην σήμανση της πόλης μας τις τελευταίες μέρες, ο κ. Πανταζής είπε ότι όλο αυτό είναι λάθος καθώς δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα σε αρκετούς δρόμους. Η προηγούμενη δημοτική αρχή θα έπρεπε να θέσει προτεραιότητες στην κυκλοφοριακή μελέτη ώστε να αποφευχθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να καταγραφούν οι περιπτώσεις που δεν τηρούν τους κανόνες ασφαλείας και να υπάρξει πολιτική παρέμβαση καθώς η υπερβολική σήμανση μπορεί να προκαλέσει χάος. Έχουν γίνει αστοχίες στην αρχική μελέτη και επιβάλλεται η επικαιροποίησή της. Μέχρι τώρα η νέα δημοτική αρχή συμφωνεί με τα θέματα που έχουν θέσει οι πολίτες και οι άλλες παρατάξεις ωστόσο αυτό δεν φτάνει καθώς πρέπει να προχωρήσει στην υλοποίηση τους.

Όπως όλες οι δημοτικές αρχές στην Ελλάδα έτσι και η δική μας πάσχει διοικητικά. Το ζήτημα αυτό είναι πολιτικό και θα πρέπει σύντομα το Υπ. Εσωτερικών να πάρει αποφάσεις και να λύσει το πρόβλημα της στελέχωσης των δήμων. Ωστόσο αυτό δεν πρέπει να αποτελεί δικαιολογία και να μένουμε άπραγοι. Η κάθε δημοτική αρχή μπορεί να αυξήσει κατά ένα ποσοστό τα ανταποδοτικά τέλη ώστε να προσλάβει προσωπικό. Επίσης, ένα άλλο βήμα είναι η αύξηση της εισπραξιμότητας από οφειλές δημοτών.

Όσων αφορά την εικόνα της πόλης μας, ο κ. Πανταζής είπε ότι υπάρχουν πολλά που μπορούν να γίνουν χωρίς μεγάλο χρηματικό κόστος. Επίσης, υπάρχουν πολλά χρηματοδοτικά προγράμματα πάνω σε αυτό το κομμάτι τα οποία θα πρέπει να κυνηγήσει ο Δήμος. Σε αυτό το κομμάτι η νέα δημοτική αρχή πρέπει να ανοίξει το βηματισμό της, είπε ο κ. Πανταζής.

Στο κομμάτι του τουρισμού γίνονται προσπάθειες από τον δήμο προκειμένου να έχουμε ένα οργανωμένο πλάνο. Ωστόσο αυτό δεν φτάνει καθώς δεν μπορούμε να έχουμε τουρισμό χωρίς υποδομές. Στη Βόρεια Ελλάδα ξεκίνησαν οι πρώτες πτήσεις με υδροπλάνα που την συνδέουν με αρκετά νησιά. Το Ρέθυμνο και η Σητεία έχουν πάρει το απαιτούμενο ΦΕΚ για την δημιουργία σταθμών υδροπλάνων και ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου επισκέφθηκε πρόσφατα τον αρμόδιο υπουργό αφού για να λειτουργήσει το υδατοδρόμιο θα πρέπει να υπάρχει ένα αδειοδοτημένο δίκτυο σταθμών. Αντίστοιχα θα έπρεπε να έχει κινηθεί και η δική μας δημοτική αρχή και να έχουμε ήδη στα χέρια μας την άδεια σταθμού υδροπλάνου.

Κλείνοντας, ο κ. Πανταζής αναφέρθηκε στις έντονες αντιδράσεις των πολιτών για την ξαφνική απομάκρυνση του Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, κ. Ν. Φρονιμάκη. Είναι γνωστό σε όλους ότι τα τελευταία χρόνια με πρωτεργάτη τον κ. Φρονιμάκη, το Α.Τ. Ιεράπετρας έχει σημειώσει μεγάλες επιτυχίες. Οι πολίτες λοιπόν δεν μπορούν παρά να απορούν για τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση να απομακρυνθεί ένας τόσο αξιόλογος αξιωματικός.