Πανταζής: Όχι στα πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη του τουρισμού

11:41 π.μ. - Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022
11:09 π.μ. - Πέμ, 29/41/2022
Image: Πανταζής: Όχι στα  πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη του τουρισμού

Οι θέσεις της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα» για τον τουρισμό

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα τουρισμού και τη γιορτή Τουρισμού που έγινε από τον Δήμο Ιεράπετρας μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα» κ. Αργύρης Πανταζής.

Καταρχάς έκανε μια αναφορά στο παρελθόν και στο πως ξεκίνησε η Γιορτή Τουρισμού στην Ιεράπετρα. Στη συνέχεια μίλησε για το πως εορτάστηκε η γιορτή τουρισμού σε άλλες περιοχές, όπως στον Άγιο Νικόλαο όπου εκεί με στοχευμένες δράσεις, με ειδικούς καλεσμένους, έγινε προώθηση του τουριστικού προϊόντος αναδεικνύοντας, τον πολιτισμό, την παραδοσιακή κουζίνα , τα τοπικά εδέσματα κλπ

Αυτή στόχευση αυτή, αυτή η Γιορτή έλειψε, από την Ιεράπετρα. Στην Ιεράπετρα αντιμετωπίζουμε τον τουρισμό, πολύ πρόχειρα. Εμείς λέμε όχι στα πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη του τουρισμού, υποστήριξε ο κ. Πανταζής. Σχολιάζοντας ότι είναι μεν σημαντικό να βραβεύεται ο πρόεδρος μιας τοπικής κοινότητας (Μύρτους) όμως δεν φτάνει αυτό , προσθέτοντας ότι στο βίντεο της Περιφέρειας Κρήτης για την προώθηση του νησιού περιλαμβάνονται μόνο λίγα δευτερόλεπτα με εικόνα από drown στις αρχαιότητες των Γουρνιών και τίποτε άλλο από την Ιεράπετρα. (Σημειωτέων στην ημέρα τουρισμού στην Ιεράπετρα βραβεύτηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύντης και Σητείας και ο Δημοσιογράφος Νίκος Ψιλάκης)

Μίλησε για ελλιπέστατη τουριστική προβολή του Δήμου, για καθυστερήσεις στο θέμα της λειτουργίας υδροπλάνου όταν στο Ρέθυμνο έχουν πάρει ήδη την πρώτη άδεια στην Κρήτη και από τις πρώτες στην Ελλάδα για λειτουργία υδατοδρομίου , για το ψηφιακό μουσείο που άνοιξε καθυστερημένα τις πόρτες του, για τις ράμπες ΑμεΑ που δεν τοποθετήθηκαν σε παραλίες, για την έλλειψη Γαλάζιων Σημαιών κ.α.

Ανέλυσε στη συνέχεια την πρότασή τους για τον τουρισμό, λέγοντας ότι, αντιμετωπίζουμε και βλέπουμε τον τουρισμό με ταυτότητα και μέλλον. Ο τουρισμός είναι μοχλός ενίσχυσης της τοπικής τουριστικής οικονομίας. Αποτυπώνουμε τις υποδομές και την αστική ανάδειξη των ιστορικών δεδομένων και σημείων αναφοράς στον Δήμο μας. Αποτυπώνουμε μορφές εναλλακτικού και θεματικού τουρισμού και στοχεύουμε για την εφαρμογή τους. Στοχεύουμε στη διεύρυνση της τουριστικής σαιζόν επενδύοντας σε δράσεις που αναδεικνύουν τον χειμερινό τουρισμό, θρησκευτικό περιπατητικό κ.α. . Υλοποιούμε πρόγραμμα ανάδειξης των παραλιών και στοχεύουμε στην αύξηση των Γαλάζιων σημαιών, δημιουργούμε υποδομές , ράμπες ΑμεΑ για πρόσβαση στις παραλίες κλπ.