Πανταζής: Νέο δείγμα ανευθυνότητας από την δημοτική αρχή Ιεράπετρας

8:39 π.μ. - Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2022
08:01 π.μ. - Παρ, 14/39/2022
Image: Πανταζής: Νέο δείγμα ανευθυνότητας από την δημοτική αρχή Ιεράπετρας

Η παράταξη "Μαζί αλλάζουμε την Ιεράπετρα" για την εκλογή των οργάνων στην αυτοδιοίκηση

Σε άλλο ένα παράδειγμα ανευθυνότητας υπέπεσε η δημοτική μας αρχή κατά την διαδικασία της εκλογής των μελών της Οικονομικής Επιτροπής(ΟΕ) και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής(ΕΠΖ) του δήμου μας. Ήταν γνωστό σε όλους τους αυτοδιοικητικούς της χώρας ότι την Κυριακή 9/01/2022 θα γινόταν μετά από εγκύκλιο που εξέδωσε το Υπουργείο εσωτερικών οι εκλογές για θεσμοθετημένα όργανα στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Συγκεκριμένα, τα Περιφερειακά και Δημοτικά συμβούλια της χώρας θα εξέλεγαν νέο προεδρείο για τα συμβούλια τους καθώς και νέα μέλη που θα απαρτίζουν για την υπόλοιπη αυτοδιοικητική περίοδο τις Οικονομικές επιτροπές και τις επιτροπές Ποιότητας Ζωής. Στον Δήμο Ιεράπετρας την πρόσκληση για τα παραπάνω εξέδωσε όπως προβλέπεται από τον νόμο, ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφούσας παράταξης. Η διαδικασία εκλογής νέου προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου εξελίχθηκε κανονικά, με την στήριξη από πλευράς μας στην πρόταση του δημάρχου για το αξίωμα του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου στο πρόσωπο του κυρίου Μπινιχάκη. Έως εδώ όλα καλά, στην συνέχεια κλήθηκαν τα μέλη των παρατάξεων να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους στις παραπάνω επιτροπές. Μετά από μια διαδικασία που όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων ήταν μια παρωδία για όσους συμμετείχαν, η δημοτική αρχή φέρει στο ακέραιο την ευθύνη για όλα όσα διενεργήθηκαν. Όπως ήταν αναμενόμενο ο έλεγχος από την Αποκεντρομένη διοίκηση Κρήτης των πρακτικών που επικύρωναν την σύσταση των επιτροπών, ακύρωσε τις αποφάσεις αυτές ανακηρύσσοντας τις ως μη σύννομες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη διαδικασία της εκλογής παρακολουθούσε ο δήμαρχος Ιεράπετρας, μαζί με υψηλόβαθμο στέλεχος και συνεργάτιδα του όλα αυτά τα χρόνια. Όχι μόνο δεν γνώριζαν τις διαδικασίες ως όφειλαν, αλλά παρέσυραν και τους δημοτικούς συμβούλους σε αυτήν τη λάθος εκλογική διαδικασία και τον τρόπο που έγινε. Αναρωτιόμαστε δε, αν υπάρχει άλλη παρόμοια περίπτωση στην Ελληνική επικράτεια ή έχουν την πρωτιά σε αυτό που οδήγησαν την ολομέλεια του δημοτικού συμβουλίου.

Φαίνεται βέβαια η κατά τα άλλα η έμπειρη δημοτική μας αρχή, να αναγνωρίζει το λάθος της (δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά) που και σε αυτή την περίπτωση, με τον τρόπο που ενήργησαν, εκτίθενται ανεπανόρθωτα. Το αποτέλεσμα, η κωλυσιεργία υποθέσεων και θεμάτων που άπτονται των συγκεκριμένων επιτροπών για τουλάχιστον μια εβδομάδα και η ταλαιπωρία των δημοτικών συμβούλων, όπου καλούνται να εκλέξουν ξανά (αυτήν την φορά ελπίζουμε με την σωστή διαδικασία) την ερχόμενη Κυριακή τα νέα μέλη για την σύσταση των επιτροπών.

Για την δημοτική παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα».

Ο Επικεφαλής

ΠΑΝΤΑΖΗΣ Θ. ΑΡΓΥΡΗΣ