Πανταζής: "Κατάντια το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας"

12:00 μ.μ. - Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2023
12:02 μ.μ. - Πέμ, 09/00/2023
Image: Πανταζής: "Κατάντια το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας"

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα» Αργύρης Πανταζής στον Ηχώ 99,8 μετά την νέα αναβολή συνεδρίασης λόγω μη απαρτίας

Το Δημοτικό συμβούλιο Ιεράπετρας ήταν προγραμματισμένο να συνεδριάσει εχθές έπειτα από τη ματαιωθείσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Παρασκευή 03/02/2023, λόγω μη ύπαρξης της απαιτούμενης απαρτίας. Ωστόσο ούτε και χθες προέκυψε η απαιτούμενη απαρτία και το δημοτικό συμβούλιο αναβλήθηκε για δεύτερη φορά.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα» κ. Αργύρης Πανταζής σχολίασε την αδυναμία ύπαρξης απαρτίας λέγοντας ότι η δημοτική αρχή και ειδικά ο Δήμαρχος είναι καταρχάς εκείνος που απουσιάζει συχνά από τις συνεδριάσεις κάτι για το οποίο ως παράταξη έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους και για αυτό άλλωστε αποχωρούν όταν απουσιάζει ο Δήμαρχος. Αντιλαμβάνονται ότι μπορεί να απουσιάζει για υποχρεώσεις του δήμου αλλά μπορεί να γίνει ένας καλύτερος προγραμματισμός. Γιατί εξάλλου και οι δημοτικοί σύμβουλοι είναι εργαζόμενοι και έχουν υποχρεώσεις.

Επίσης ο Δήμαρχος ποτέ δεν έχει συγκαλέσει μια συνάντηση επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων ακόμη και για πολύ σημαντικά θέματα όπως πχ το Νοσοκομείο ή να γίνει μια ενημέρωση για το τι θα γίνει με τη Δημοτική Αστυνομία εν όψει προσλήψεων.

Ο κ. Πανταζής, στάθηκε ακόμη στο ότι δεν υπάρχει καθορισμένη ώρα ή ημέρα συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ώστε να μπορεί κάθε δημοτικός σύμβουλος να προγραμματίζει τον χρόνο του και να είναι παρών. Στην παράταξή τους πχ υπάρχει γιατρός που δεν μπορεί να λείπει από το Νοσοκομείο όποτε θέλει. Εάν όμως γνώριζε ότι κάθε τελευταία Παρασκευή κάθε μήνα πχ θα πρέπει να παραβρεθεί στο συμβούλιο θα μπορεί να το προγραμματίσει. Εκτός βέβαια εάν τύχει κάτι έκτακτο που μπορεί να τύχει σε όλους.

Τίθεται όμως και θέμα παρουσίας στα δημοτικά συμβούλια. Υπάρχει συγκεκριμένη νομοθεσία σε περίπτωση συνεχών απουσιών δημοτικού συμβούλου. Εδώ έχει να κάνει και με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου εάν εφαρμόζονται όσα προβλέπονται. Αλλά και με τον κάθε δημοτικό σύμβουλο και την ευθύνη που φέρει στη λήψη αποφάσεων αλλά και στην «υποχρέωση» απέναντι σε αυτούς που τον τίμησαν με την ψήφο τους.

Πέραν των παραπάνω πρέπει να επισημανθεί ότι το κλίμα στο δημοτικό συμβούλιο δεν είναι πάντα το καλύτερο, αφού πολλές φορές ακούγονται απαράδεκτες εκφράσεις που δεν τιμούν το σώμα, είπε ανάμεσα σε άλλα ο κ. Πανταζής.