Πανταζής για συγχωνεύσεις τμημάτων: Με τραμπουκισμούς προσπαθούν να φιμώσουν όσους αγωνίζονται για μια καλύτερη παιδεία

12:06 μ.μ. - Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2024
12:09 μ.μ. - Πέμ, 12/06/2024
Image: Πανταζής για συγχωνεύσεις τμημάτων: Με τραμπουκισμούς προσπαθούν να φιμώσουν όσους αγωνίζονται για μια καλύτερη παιδεία

Στο Λασίθι τα περισσότερα τμήματα που συγχωνεύονται

Με αφορμή την χθεσινή πορεία-διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων του 4ου Δημοτικού σχολείου Ιεράπετρας, ο κ. Α. Πανταζής, δημοτικός σύμβουλος, μέλος της παράταξης "Δήμος Ιεράπετρας - Προοπτική για το μέλλον", μίλησε στον Ηχώ 99,8 όπου δήλωσε ότι κατανοεί απόλυτα την απογοήτευση που νιώθουν οι γονείς των μαθητών του 4ου Δημοτικού Ιεράπετρας οι οποίοι προσπαθούν να διεκδικήσουν για τα παιδιά τους. Νομίζει ότι ο τρόπος που διαμορφώνεται το θέμα της παιδείας και οι τεράστιες αλλαγές οι οποίες έρχονται ή όσες έχουν ψηφιστεί και εφαρμόζονται πλήττουν το διδασκαλικό έργο σε όλα τα επίπεδα. Το θέμα των συγχωνεύσεων τμημάτων στο Λασίθι δεν έχει καμία σχέση με την πυκνότητα των τμημάτων που συγχωνεύονται στην υπόλοιπη Ελλάδα και ο κ. Πανταζής θεωρεί ότι κάτι συμβαίνει με την πρωτοβάθμια διοίκηση του νομού η οποία προφανώς εκπληρώνει ένα κυβερνητικό πλαίσιο το οποίο όμως δεν αρέσει και δεν είναι σωστό. Επιπλέον, δεν μπορεί κάποιος να κατακρίνει τα κόμματα που παίρνουν θέση θέλοντας να αμαυρώσουν την προσπάθεια αυτών των ανθρώπων. Αυτά γίνονται από κυβερνητικούς κύκλους προκειμένου να αμαυρώσουν την προσπάθεια των γονιών για μια καλύτερη παιδεία.

Κλείνοντας, ο κ. Πανταζής είπε ότι η τοποθέτησή του έχει να κάνει με την προσπάθεια αμαύρωσης της χθεσινής διαμαρτυρίας στα όρια του τραμπουκισμού από συγκεκριμένους κύκλους. Θα πρέπει λοιπόν να προσέχουν κάποιοι για τον τρόπο που συμπεριφέρονται σε ανθρώπους που αγωνίζονται.