Πανταζής για ΒΟΑΚ - Καθυστερημένες αντιδράσεις της δημοτικής αρχής

12:50 μ.μ. - Πέμπτη, 12 Μαΐου 2022
12:05 μ.μ. - Πέμ, 12/50/2022
Image: Πανταζής για ΒΟΑΚ - Καθυστερημένες αντιδράσεις της δημοτικής αρχής

Τι δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα»

Στον απόηχο της ενημερωτικής εκδήλωσης, που έγινε στην Ιεράπετρα για την παρουσίαση των μελετών του ΒΟΑΚ στα τμήματα παράκαμψη Παχειάς Άμμου και Καλό Χωριό – Γέφυρα Φρουζύ μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα» κ. Αργύρης Πανταζής. 

Όπως είπε φαίνεται να οδεύουμε προς τον τελικό σχεδιασμό και την ολοκλήρωση των υπο μελετών για την υλοποίηση του ΒΟΑΚ σε ότι αφορά στην περιοχή μας. Αυτό που επισημάνθηκε είναι ότι το έργο θα ενταχθεί και θα χρηματοδοτηθεί, από το Ταμείο Ανάκαμψης, ή το ΕΣΠΑ, που σημαίνει ότι θα γίνει με κρατική μέριμνα και χρηματοδότηση δεν θα χρειαστεί δηλαδή να γίνει ΣΔΙΤ, που θα σήμαινε διόδια. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν κάτοικοι, που εξέφρασαν τις ενστάσεις τους για τον σχεδιασμό. 

Επίσης, μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία φάνηκε, ότι δεν υπήρχε ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών, που έχουν ιδιοκτησίες, για το τι μέλλει γενέσθαι με τις περιουσίες τους. Εδώ είναι ξεκάθαρες οι ευθύνες της δημοτικής αρχής, που την κρίσιμη περίοδο δεν ενημερώθηκαν οι κάτοικοι, ώστε να βρεθεί η xρυσή τομή για να υπάρχει η μικρότερη δυνατή ζημιά για τις ιδιοκτησίες και την ανάπτυξη της Παχειάς Άμμου ευρύτερα. Όλοι επιθυμούμε να γίνει το έργο, αλλά έχουν γίνει λάθη στον σχεδιασμό, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Πανταζής.