Πανταζής για αναδασμό Παχειάς Άμμου - Καβουσίου: Άλλα προβλεπόταν και άλλα έγιναν

8:39 π.μ. - Τρίτη, 19 Απριλίου 2022
08:04 π.μ. - Τρί, 19/39/2022
Image: Πανταζής για αναδασμό Παχειάς Άμμου - Καβουσίου: Άλλα προβλεπόταν και άλλα έγιναν

Δελτίο τύπου της δημοτικής παράταξης "Μαζί αλλάζουμε την Ιεράπετρα"

Το δημοτικό συμβούλιο Ιεράπετρας πριν από μήνες αποφάσισε ομόφωνα την αποδοχή της χρηματοδότησης για την εκτέλεση του έργου Βελτίωση πρόσβασης στην περιοχή Αναδασμός Παχείας Άμμου-Καβουσίου αλλά κανένας δεν περίμενε τελικά τόσες “στοχευμένες” αστοχίες τις οποίες αναφέρουμε παρακάτω. Για τις ανάγκες ένταξης στο πρόγραμμα που προέβλεπε εργασίες ασφαλτόστρωσης και την μετατροπή δρόμων σε δρόμους Ευρωπαϊκών προδιαγραφών με συγκεκριμένο πλάτος, χρειάστηκε να γίνει αποτύπωση του υφιστάμενου οδικού δικτύου της περιοχής του Αναδασμού που εκτείνεται στις τοπικές Κοινότητες Παχείας Άμμου και Καβουσίου.

Μετά από αυτό, προέκυψε συγκεκριμένο δίκτυο δρόμων που θα γινόταν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης. Στην πορεία και κατά την εκτέλεση του έργου τα πράγματα άλλαξαν, η πορεία του έργου άλλαξε και χαράχτηκε “ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ” προκειμένου να εξυπηρετήσει ημετέρους, φίλα προσκείμενους στην δημοτική αρχή. Ο σχεδιασμός του έργου άλλαξε όπως και οι αρχικοί δρόμοι που θα γινόταν οι παρεμβάσεις και οι εργασίες ασφαλτόστρωσης. Έτσι ως τελικό αποτέλεσμα και με την οριστική παραλαβή του έργου που πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο την προηγούμενη Δευτέρα, έχουμε τα παρακάτω αποτελέσματα. Ο κεντρικός δρόμος του έργου και η νέα άσφαλτος που ‘’έπεσε’’, ξεκινάει μετά από 40 μέτρα από κεντρικό επαρχιακό οδικό δίκτυο Ιεράπετρας Παχείας Άμμου αντί να εφάπτεται με τον επαρχιακό δρόμο (στην κεντρική πάροδο για Μοναστηράκι).

Στους υπόλοιπους δρόμους, το πλάτος τους αυξομειώνεται ενώ, εντός του χώρου αποκατάστασης βλέπουμε μεγάλα υπερυψωμένα φρεάτια σε ύψος που ξεπερνά τους 30 πόντους τα οποία καθιστούν άκρως επικίνδυνη την κυκλοφορία οχημάτων, ιδιαίτερα τις βράδυνες ώρες. Δεν φτάνουν όμως όλα αυτά, αλλά σε κάποια σημεία των δρόμων, παρέμειναν οι κολώνες της ΔΕΔΔΗΕ στην θέση τους, ενώ θα έπρεπε να είχαν μετακινηθεί εκτός του χώρου που προβλεπόταν οι εργασίες, ενώ και σε αυτήν την περίπτωση καθίσταται επικίνδυνη η διέλευση των οχημάτων. Η δημοτική παράταξη ‘’μαζί αλλάζουμε την Ιεράπετρα’’ και ο επικεφαλής κ. Α. Πανταζής, επισκέφθηκε αρκετές φορές, (μαζί με συνεργάτες του) το έργο κατά την εκτέλεση των εργασιών.

Προχώρησε στην ανάδειξη του θέματος με αναφορές του στο δημοτικό συμβούλιο και στα ΜΜΕ αφού είχε προηγηθεί συνάντηση με τους προέδρους της περιοχής. Παρόλα αυτά το έργο παρελήφθη με όσα περιγράφουμε παραπάνω. Τέλος καλό όλα καλά για την δημοτική αρχή που παραλαμβάνει ένα έργο που δεν έχει καμία σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό και με τις Ευρωπαϊκές προδιάγραφες που ήταν προαπαιτούμενο. Άλλο ένα έργο που μπαίνει κάτω από τα συμφέροντα της δημοτικής αρχής και όχι των κατοίκων της περιοχής. Έργο που επιβεβαιώνει περεταίρω, την προχειρότητα που διακατέχεται η δημοτική αρχή. Η Ιεράπετρα χρειάζεται μια άλλη αντιμετώπιση στην εκτέλεση των έργων την οποία εμείς πρεσβεύουμε, την επιδιώκουμε και την επιζητούμε.

Για την δημοτική παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα».

Ο Επικεφαλής

ΠΑΝΤΑΖΗΣ Θ. ΑΡΓΥΡΗΣ