Πανταζής: Αναλγησία και ελλιπή αντανακλαστικά από την δημοτική αρχή για την προσαγωγό διώρυγα

9:17 π.μ. - Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2021
09:11 π.μ. - Πέμ, 18/17/2021
Image: Πανταζής: Αναλγησία και ελλιπή αντανακλαστικά από την δημοτική αρχή για την προσαγωγό διώρυγα

Δελτίο τύπου της Δημοτικής Παράταξης "Μαζί αλλάζουμε την Ιεράπετρα"

Με σοβαρή καθυστέρηση και μετά από πολλές εκκλήσεις, ο δήμαρχος Ιεράπετρας επισκέφθηκε επιτέλους το υπουργείο υποδομών για το θέμα της κατασκευής της προσαγωγού διώρυγας για την ενίσχυση του ταμιευτήρα των Μπραμιανών. Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει έντονος προβληματισμός για την εξέλιξη του έργου, του νέου αγωγού για την ενίσχυση της λεκάνης του φράγματος Μπραμιανών, με αρκετές δημόσιες τοποθετήσεις φορέων αλλά και των αγροτών της περιοχής, όπου συνειδητοποιούν ότι το έργο σταμάτησε πριν καν ξεκινήσει. Εύλογες οι απορίες των παραγωγών όπου για άλλη μια φορά βλέπουν να μην υπάρχει καμία εξέλιξη για δώδεκα ολόκληρους μήνες, σε ένα έργο που θα δώσει άλλη πνοή στην περιοχή και θα διασφαλίσει την απαραίτητη επάρκεια νερού για τις καλλιέργειες της Ιεράπετρας. Ο δήμαρχος Ιεράπετρας κατά τον συνήθη τρόπο αντιμετωπίζει το θέμα εντελώς επικοινωνιακά. Σε συνάντηση του με τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας που έγινε στις 14 Ιουλίου (μια συνάντηση που έγινε με σοβαρή καθυστέρηση) ο Δήμαρχος Ιεράπετρας εξέδωσε δελτίο τύπου όπου συγκεκριμένα αναφέρει, ‘’Σύντομα με τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας θα πραγματοποιήσουμε συνάντηση στο αρμόδιο Υπουργείο, ώστε να ενημερωθούμε και να ζητήσουμε την επιτάχυνση των διαδικασιών για το παραπάνω έργο’’. Αντί αυτού ο δήμαρχος Ιεράπετρας ο οποίος με τις δηλώσεις του επιβεβαιώνει την άγνοια του, επισκέφθηκε το αρμόδιο υπουργείο μόλις την προηγουμένη εβδομάδα (με τρεις μήνες καθυστέρηση από την συνάντηση του με τον ΤΟΕΒ) και βέβαια χωρίς τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ. Στο ίδιο δελτίο τύπου δεν ξεχνά να αναφέρει το καλό κλίμα συνεργασίας με τον ΤΟΕΒ Ιεράπετρας, σε αντίθεση βέβαια με τις πράξεις του που δείχνουν εντελώς το αντίθετο.

Στις 1 Οκτώβριου ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει για το θέμα των σοβαρών καθυστερήσεων στην κατασκευή του αγωγού, επερώτηση στους αρμόδιους Υπουργούς την οποία συνυπογράφουν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της Κρήτης.

Στις 21 Οκτώβριου ο ενιαίος αγροτικός σύλλογος Ιεράπετρας βαράει το δικό του καμπανάκι, με επιστολή που αποστέλλει στο αρμόδιο Υπουργείο και επισημαίνει με την σειρά του την σοβαρή καθυστέρηση της υλοποίησης του σημαντικού αυτού έργου. Δεν έλειψαν βέβαια και οι δημόσιες αναφορές δημοσιογράφων της περιοχής που και οι ίδιοι διαπίστωναν ότι το σοβαρό αυτό έργο είχε βαλτώσει.

Μετά τα παραπάνω είναι οφθαλμοφανές και γίνεται πλέον αντιληπτό από όλους, ότι ο δήμαρχος Ιεράπετρας ήρθε για άλλη μια φορά ουραγός και παρατηρητής των σοβαρών αρνητικών εξελίξεων, παρότι προσπάθησε κατά καιρούς να διαχειριστεί το θέμα επικοινωνιακά. Για μια ακόμη φορά λειτουργεί με περίσσια αναλγησία και ελλιπή αντανακλαστικά για ένα έργο πνοής που θα έπρεπε αν μη τι άλλο να ήταν συνεχώς σε προτεραιότητα και όχι ένα ξεχασμένο έργο από την δημοτική αρχή. Το τοπίο παραμένει θολό, ακόμη και μετά την επίσκεψη του δημάρχου στο υπουργείο υποδομών, μιας και το δελτίο τύπου που εξέδωσε αμέσως μετά, δεν προσδιορίζει ούτε τον χρόνο αποπεράτωσης του έργου, ούτε την έναρξη των εργασιών, ούτε την προμήθεια των απαραίτητων τμημάτων του αγωγού για να μπορέσει να γίνει η έναρξη των εργασιών. Αυτός είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζει τα έργα πνοής και οι προτεραιότητες που τάχα μου δήθεν βάζει η δημοτική αρχή στο δήμο μας.

Για άλλη μια φορά ο τελευταίως των ‘’Μοικανών’’

Για την δημοτική παράταξη ΄΄ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ’’

Ο Επικεφαλής

ΠΑΝΤΑΖΗΣ Θ. ΑΡΓΥΡΗΣ