Πανταζής: Αδικίες και αστοχίες στις πολιτικές αποφάσεις για κορωνοενισχύσεις κηπευτικών

10:36 π.μ. - Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020
10:11 π.μ. - Δευ, 30/36/2020
Image: Πανταζής: Αδικίες και αστοχίες στις πολιτικές αποφάσεις για κορωνοενισχύσεις κηπευτικών

Το υπουργείο να κάνει κινήσεις ώστε να αρθούν αδικίες δηλώνει στον Ηχώ ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα»

Για αδικίες και αστοχίες στις πολιτικές αποφάσεις για τα στοιχεία που θα ληφθούν υπόψη στις αιτήσεις για ενισχύσεις των παραγωγών κηπευτικών που επλήγησαν λόγω κορωνοϊού κάνει λόγο ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης « Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα» κ. Αργύρης Πανταζής. Όπως είπε ενώ οι πολιτικές αποφάσεις ελήφθησαν με βάση τα στοιχεία των δηλώσεων ΟΣΔΕ του 2019 η υλοποίηση των αποφάσεων αυτών και κατά συνέπεια των πληρωμών θα γίνουν με βάση το ΟΣΔΕ του 2020. Αυτό δημιουργεί μια σειρά από αδικίες με συνέπεια παραγωγοί ενώ δικαιούνται ενίσχυσης τελικά δεν θα τη λάβουν και το αντίθετο. Επιπλέον εξαιτίας της αστοχίας αυτής δεν αποκλείεται τα χρήματα που έχουν προϋπολογιστεί να μην φτάσουν.

Ακόμη, εάν χρειαστεί να δοθεί μια δεύτερη αποζημίωση το 2020 , για κορωνοϊό ή κάτι άλλο , δεν θα μπορεί ο παραγωγός να τη λάβει γιατί δεν επιτρέπεται η καταβολή δυο αποζημιώσεων σε μια χρονιά. Το ότι λοιπόν λαμβάνουν το 2020 ως δεδομένο τα τινάζει όλα στον αέρα και αυτό θα πρέπει να το αντιληφθούν όσοι παίρνουν αποφάσεις και «τρέχουν» σε λάθος δρόμο το πρόγραμμα. Επίσης δεν αποζημιώνεται το τοματίνι ενώ η δέσμευση του Υπουργού ήταν ότι θα αποζημιωθεί η τομάτα, γενικά. Φαίνεται όμως ότι τελικά γίνεται διαχωρισμός. Το υπουργείο θα πρέπει να κάνει κινήσεις ώστε να αρθούν οι αδικίες, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Πανταζής.