Πανεπιστήμιο Frederick - Επειδή η γνώση είναι δύναμη

12:16 π.μ. - Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017
12:01 π.μ. - Τετ, 25/16/2017
Image: Πανεπιστήμιο Frederick - Επειδή η γνώση είναι δύναμη

Ποτέ δεν είναι αργά για να σπουδάσεις

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση για σπουδές  μετά το Λύκειο και για μεταπτυχιακά μας παρουσίασε η κα Γεωργία Αβραμοπούλου η οποία συνεργάζεται με το  Πανεπιστήμιο Frederick στης Κύπρου 
Το πανεπιστήμιο Frederick είναι ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο με έδρες τη Λευκωσία και τη Λεμεσό. Άρχισε τη λειτουργία του το 2007 μετά από σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της Κυπριακής Δημοκρατίας., βάσει εισήγησης ειδικής επιτροπής αξιολόγησης, η οποία αξιολόγησε το πανεπιστήμιο σε σχέση με τα προγράμματα σπουδών του, το ακαδημαϊκό προσωπικό, τις διοικητικές υπηρεσίες και τις υποδομές του. Η δημιουργία του πανεπιστημίου ήταν το επιστέγασμα μιας προσπάθειας και επιτυχημένης παρουσίας πέραν των 50 ετών στο χώρο της εκπαίδευσης. 
Αποστολή του Πανεπιστημίου Frederick είναι η παροχή ευκαιριών μάθησης.
Το πανεπιστήμιο απολαμβάνει πλήρη Ευρωπαϊκή και διεθνή αναγνώριση, τόσο σε ακαδημαϊκό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. 
 
Οι τίτλοι σπουδών του Πανεπιστημίου Frederick δεν παρέχουν μόνο ακαδημαϊκή αναγνώριση, αλλά και την αντίστοιχη αναγνώριση από αρμόδια επαγγελματικά σώματα. Η επαγγελματική αυτή αναγνώριση είναι πολύ σημαντική, αφού σε αρκετές περιπτώσεις είναι απαραίτητη για την δυνατότητα εξάσκησης επαγγέλματος. Σε όλα τα προγράμματα σπουδών, στα οποία το Πανεπιστήμιο έχει αποφοίτους και σχετίζονται με επαγγελματικά σώματα, έχει δοθεί η αντίστοιχη επαγγελματική αναγνώριση.  Αναγνωρίζονται ως ισότιμοι και αντίστοιχοι προς αυτούς που απονέμονται από τα Ελληνικά Πανεπιστήμια. 
 
Η διδασκαλία και η επικοινωνία με το ακαδημαϊκό προσωπικό στο πανεπιστήμιο μας δεν περιορίζεται μόνο στις διαλέξεις μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας. Οι καθηγητές βρίσκονται πάντα δίπλα σου να σε στηρίξουν στις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζεις. Έτσι, θα μπορείς να επισκέπτεσαι τον κάθε διδάσκοντα σου στις έξι εβδομαδιαίες ώρες γραφείου που αφιερώνει αποκλειστικά στη στήριξη φοιτητών. Σε αρκετά μαθήματα θα μπορείς επίσης να έχεις και τη στήριξη άλλων φοιτητών σε φροντιστηριακό περιβάλλον. Μέσω του Peer Tutoring Centre , του καινοτόμου αυτού θεσμού, άριστοι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές εργοδοτούνται από το Πανεπιστήμιο, για να στηρίξουν τον κάθε φοιτητή, ιδιαίτερα στα πρώτα βήματα της Πανεπιστημιακής του ζωής.
 
 
 
 
Η κα Αβραμοπούλου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα μεταπτυχιακά προγράμματα  και τόνισε ότι το Πανεπιστήμιο Frederick  απευθύνεται και σε απόφοιτους Λυκείου. Πιο αναλυτικά
   Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων/Master in Business Administration (MBA) 
Έχει  σχεδιαστεί για να εκπαιδεύει επιτυχημένα διευθυντικά στελέχη.
Απευθύνεται σε άτομα που προέρχονται από διάφορες ειδικότητες, τα οποία δεν έχουν κάτ. ανάγκη υπόβαθρο σε τομείς οικονομικών ή διοίκησης επιχειρήσεων, αλλά που θέλουν να αποκτήσουν ή να αναπτύξουν δεξιότητες και γνώσεις στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων με σκοπό να επιταχύνουν τη σταδιοδρομία τους ή να ξεχωρίσουν στον εργασιακό τους χώρο, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, να αναπτύξουν την καριέρα τους σε διευθυντικές θέσεις ή να δημιουργήσουν τις δικές τους  επιχειρήσεις. 
 
 
Μεταπτυχιακό στην Ειδική Εκπαίδευση (Med in Special Education) 
Το Μεταπτυχιακό Ειδικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Frederick απευθύνεται σε:
Εκπαιδευτικούς Γενικής Αγωγής κάθε είδους και βαθμίδας  που θέλουν να εγγραφούν στις  λίστες ειδικής αγωγής
Πτυχιούχους Ειδικής Αγωγής ελληνικών Πανεπιστημίων και αντίστοιχων αναγνωρισμένων αλλοδαπής
Ψυχολόγους
Κοινωνικούς λειτουργούς 
Πτυχιούχους Νοσηλευτικής
Εργοθεραπευτές
Νηπιαγωγούς
Φυσικοθεραπευτές
Λογοθεραπευτές
Πτυχιούχους Γυμναστικής Ακαδημίας
Πτυχιούχους Μουσικών Σπουδών
Πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ 4-ετούς φοίτησης με αναγνωρισμένο Πτυχίο από Ελληνικό Πανεπιστήμιο ή ισότιμο Αλλοδαπής (αναγνωρισμένο από Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.)
 
Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα (Μάστερ) στη Διοίκηση Σχολικών Μονάδων (εξ αποστάσεως) 
Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που ενδιαφέρονται να επιμορφωθούν για την εκπαιδευτική διοίκηση και την αποτελεσματική ηγεσία στο σχολικό περιβάλλον. Απευθύνεται σε απλούς εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
BA in Business Administration (DL)
ΠΤΥΧΙΟ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 
 
Σε απόφοιτους Λυκείου  και σε όσους θέλουν να εργαστούν στους τομείς της Διοίκησης Επιχειρήσεων, Ανθρώπινου Δυναμικού κ.λ.π.