Πανεπιστημιακός στο εδώλιο για διπλή ανθρωποκτονία

5:08 μ.μ. - Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017
05:10 μ.μ. - Τρί, 31/08/2017
Image: Πανεπιστημιακός στο εδώλιο για διπλή ανθρωποκτονία

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κάθεται από το πρωί κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία κατά συρροή ο 43χρονος καθηγητής του ΑΠΘ που φέρεται ότι πριν από τέσσερα χρόνια δολοφόνησε με δηλητήριο την 31χρονη σύζυγό του και τη 86χρονη γιαγιά της

Ο 43χρονος λέκτορας ήταν προφυλακισμένος από τον περασμένο Ιανουάριο.
 
Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα δικαστικό θρίλερ καθώς ανακριτής και εισαγγελέας είχαν διαφωνήσει για το αν έπρεπε να προφυλακιστεί και τελικά τη διαφωνία χρειάστηκε να επιλύσει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.
 
Η υπόθεση της διπλής δολοφονίας αποκαλύφθηκε το 2013, αλλά χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν τρία χρόνια μέχρι οι διωκτικές αρχές να στοιχειοθετήσουν ότι πρόκειται για διπλή ανθρωποκτονία με ύποπτο τον πανεπιστημιακό καθηγητή.
 
Η αστυνομία εκτιμά ότι η 31χρονη σύζυγος του κατηγορουμένου δηλητηριάστηκε σε βάθος χρόνου, ακόμη και μέσα στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», όπου νοσηλευόταν.
 
Στο ίδιο νοσοκομείο εισήχθη όμως και η γιαγιά της με οξεία νεφρική ανεπάρκεια. Και οι δύο γυναίκες κατέληξαν, γεγονός που δεν διέφυγε της προσοχής των γιατρών.
 
Μετά τη εκταφή των σορών τους οι τοξικολογικές εξετάσεις αποκάλυψαν υψηλές συγκεντρώσεις αρσενικού.
 
Από την πλευρά του, ο 43χρονος καθηγητής  αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει την εκδοχή της δηλητηρίασης από σωληνώσεις, κάνοντας λόγο για ατύχημα.
 
Μέχρι στιγμής το δικαστήριο έχει εξετάσει ως μάρτυρα τη μητέρα του θύματος, η οποία εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο κατηγορούμενος κρύβεται πίσω από τον θάνατο της κόρης της και τη γιαγιάς. 
 
Πηγή: efsyn.gr