Πανελλήνιες: Εκπνέει η προθεσμία για το μηχανογραφικό

8:26 π.μ. - Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019
08:07 π.μ. - Τετ, 17/26/2019
Image: Πανελλήνιες: Εκπνέει η προθεσμία για το μηχανογραφικό

Λήγει σήμερα, Τετάρτη, η προθεσμία τελικής υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου για τους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων

ήγει σήμερα, Τετάρτη, η προθεσμία τελικής υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου για τους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων μετά και τη διήμερη παράταση που δόθηκε από το υπουργείο Παιδείας.
 
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι πως σήμερα κλειδώνει οριστικά η εφαρμογή προκειμένου να ξεκινήσει η ηλεκτρονική επεξεργασία των μηχανογραφικών δελτίων.
 
Πλέον, οι υποψήφιοι θα έχουν  πρόσβαση στην ηλεκτρονική διεύθυνση διεύθυνση  του υπουργείου μόνο για να βλέπουν την οριστικοποιημένη μορφή του μηχανογραφικού δελτίου, το οποίο φέρει αριθμό πρωτοκόλλου. Αντιστοίχως, οι υποψήφιοι μπορούν να τυπώσουν την οριστικοποιημένη μορφή ή να την αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους.
 
Δικαίωμα υποβολής έχουν όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ του 2019, όσοι απόφοιτοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τα έτη 2017 ή 2018, διεκδικώντας φέτος το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση και όσοι απόφοιτοι είναι υποψήφιοι για το 10%, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση.
 
Στο πρώτο επιστημονικό πεδίο, οι βάσεις αναμένεται να σημειώσουν ελαφρές αυξομειώσεις. Στο δεύτερο επιστημονικό πεδίο, θα δούμε τις βάσεις να κινούνται καθοδικά λόγω των δύσκολων θεμάτων σε Χημεία και Φυσική.
 
Στο τρίτο πεδίο αναμένεται μικρή πτώση ενώ στο τέταρτο επιστημονικό πεδίο θα υπάρξει σταθερότητα και μικρές αυξομειώσεις γιατί τα θέματα είχαν στο σύνολο τους βαθμό δυσκολίας που δεν διαφέρει σημαντικά από τον αντίστοιχο της περασμένης χρονιάς.
 
 
in.gr