Πανελλήνιες 2020 - Πολλές επιτυχίες και φέτος στο Φροντιστήριο ΠΡΟΤΥΠΟ

11:28 π.μ. - Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020
11:07 π.μ. - Τρί, 14/28/2020
Image: Πανελλήνιες 2020 - Πολλές επιτυχίες και φέτος στο Φροντιστήριο ΠΡΟΤΥΠΟ

Προσοχή στα επαγγελματικά δικαιώματα των σχολών για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού

Οι πανελλήνιες εξετάσεις ολοκληρώθηκαν, οι βαθμολογίες ανακοινώθηκαν και αυτό που απομένει είναι πως θα διαμορφωθούν οι βάσεις εισαγωγής. Σύμφωνα με τον καθηγητή του Φροντιστηρίου ΠΡΟΤΥΠΟ κ. Μάρκο Άρχων σε ότι αφορά τους μαθητές του Φροντιστηρίου οι αποδόσεις τους ήταν σε ένα υψηλό επίπεδο και αυτό τους ικανοποιεί. Γενικότερα ωστόσο υπήρχε μια καθοδική πορεία στις θετικές επιστήμες, όπως επίσης και στη Γλώσσα και Λογοτεχνία που εξετάστηκαν από κοινού για πρώτη φορά.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που καθορίζουν τις βάσεις. Σαφώς οι βαθμολογίες παίζουν σημαντικό ρόλο. Εξαρτώνται όμως και από τις προτιμήσεις των παιδιών αλλά και την κλιμάκωση των βαθμολογιών που αναμένεται να ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα από το Υπουργείο οπότε θα υπάρχουν περισσότερα στοιχεία διαθέσιμα για εκτιμήσεις.

Σε σχέση τώρα με τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού τα παιδιά θα πρέπει καταρχάς να επιλέξουν σχολές της επιθυμίας τους, για τι το θέλουν να κάνουν στο μέλλον. Είναι σημαντικό να προσέξουν τις αντιστοιχίες των τμημάτων, τα επαγγελματικά δικαιώματα, το πρόγραμμα σπουδών, τις προϋποθέσεις μετεγγραφής. Εαν δεν έχουν κάποιον ειδικό να τα συμβουλεύσει υπάρχουν βιβλία «Οδηγοί Σπουδών» τα οποία μπορούν να φανούν πολύ χρήσιμα στα παιδιά ή ακόμη και να αναζητήσουν πληροφορίες για τη σχολή που τους ενδιαφέρει μέσα από επίσημες σελίδες του διαδικτύου.