Πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα για τις Λαϊκές Αγορές

7:20 π.μ. - Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021
07:10 π.μ. - Παρ, 22/20/2021
Image: Πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα για τις Λαϊκές Αγορές

Με πανελλαδικό συλλαλητήριο την Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου, στην Αθήνα, ξεκινούν τις κινητοποιήσεις τους οι παραγωγοί Λαϊκών Αγορών, οι οποίοι αντιδρούν στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για το υπαίθριο εμπόριο

Η απόφαση πάρθηκε κατά την διάρκεια της πρώτης προγραμματισμένης ημερίδας της Γενικής Συνομοσπονδίας,την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο NOVOTEL, «σε κλίμα ομοψυχίας και ενότητας παρουσία όλων των Ομοσπονδιών που απαρτίζουν την δύναμη της», όπως αναφέρουν οι παραγωγοί.

Στην εν λόγω ημερίδα, το παρών έδωσαν βουλευτές της συμπολίτευσης αλλά και όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, όπως ο κ. Μπουκώρος Χρήστος από την ΝΔ, η κα Χαρά Καφαντάρη και οι κ. κ. Κουρουμπλής Παναγιώτης, Χάρης Μαμουλάκης, Σωκράτης Φάμελος, και Σταύρος Αραχωβίτης από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α, ο κ. Μπούμπας Κωνσταντίνος από την Ελληνική Λύση, ο κ. Συντυχάκης Εμμανουήλ απο το ΚΚΕ και ο κ. Κρίτων Αρσενης από το ΜέΡΑ 25.

Έγινε ενημέρωση επί των τοποθετήσεων όλων των εμπλεκομένων φορέων την Τρίτη 19 Οκτωβρίου κατά την διάρκεια επεξεργασίας του νομοσχεδίου από την Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, όπου καλέστηκαν να εκθέσουν τις απόψεις τους και κατόπιν ομόφωνα αποφασίστηκε η έναρξη των κινητοποιήσεων της Συνομοσπονδίας αρχής γενομένης από το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο που, όπως προαναφέρθηκε, θα λάβει χώρα την προσεχή Δευτέρα 25/10/2021 στην Αθήνα.

Τα αιτήματα των παραγωγών:

Απαντάμε ΝΑΙ στην απρόσκοπτη προσέλευση των παραγωγών στις Λαικές Αγορές κι ΟΧΙ στην προκήρυξη θέσεων μία φορά ετησίως.

Λέμε ΟΧΙ στις 16 διαφορετικές Υπουργικές αποφάσεις που αναφέρονται στο επικείμενο Νομοσχέδιο.

Λέμε ΟΧΙ στην πλατφόρμα e-καταναλωτής όπως ισχύει για τα Super Market με τζίρο κάτω των 90.000.000€.

Λέμε ΟΧΙ στην φορολογική-ασφαλιστική ενημερότητα επιζητώντας την συνταγματική ισονομία με το στεγασμένο εμπόριο.

Απαντούμε ΟΧΙ στην οποιαδήποτε μετατροπή παραγωγών σε εμπόρους.

Λέμε ΟΧΙ στις έκνομες ενέργειες αλλά κι ΟΧΙ στις ποινές εξοντωτικού κι όχι συμμορφωτικού χαρακτήρα.

«Η Γενική Συνομοσπονδία Παραγωγών Επαγγελματιών και Βιομηχανικών Ειδών, αποτελώντας την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων στις Λαϊκές Αγορές της χώρας θα συνεχίσει να διεκδικεί και να παλεύει για τα δικαιώματα όλων εκείνων που την δημιούργησαν και τους αντιπροσωπεύει».