Πανελλαδικές: Ενδιαφέροντα συμπεράσματα για τους υποψήφιους του Λασιθίου μετά την ανάρτηση των βαθμολογιών

12:05 μ.μ. - Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2021
12:07 μ.μ. - Δευ, 12/05/2021
Image: Πανελλαδικές: Ενδιαφέροντα συμπεράσματα για τους υποψήφιους του Λασιθίου μετά την ανάρτηση των βαθμολογιών

Τα νεότερα για το Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου - Ο προϊστάμενος β' βάθμιας εκπαίδευσης Λασιθίου στον Ηχώ 99,8

Τις ευχές του για καλή σταδιοδρομία και καλές σπουδές προς τους Λασιθιώτες μαθητές που κατάφεραν να εισαχθούν σε σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης εξέφρασε σε συνέντευξή του στον Ηχώ 99,8 ο προϊστάμενος β/βάθμιας εκπαίδευσης Νομού Λασιθίου κ. Θανάσης Κατσαγκόλης. Όπως είπε οι βαθμολογίες που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή έδειξαν ότι οι μαθητές του νομού τα πήγαν καλύτερα φέτος σε σχέση με πέρυσι. Παρά τις δυσκολίες της πανδημίας ένα μεγάλο ποσοστό κατάφερε να πετύχει βαθμολογίες μεταξύ 14.000 – 17.000 που σημαίνει ότι έχουν πολλές δυνατότητες επιλογής σχολών. Επιπλέον αρκετοί μαθητές κατάφεραν να πετύχουν υψηλές βαθμολογίες πάνω από 18.000.

Κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία είναι ότι μαθητές από ΕΠΑΛ με τις υψηλές βαθμολογίες που πέτυχαν ίσως καταφέρουν να εισαχθούν ακόμα και σε ιατρικές σχολές. Επίσης ένα σημαντικό στοιχείο είναι ότι 8 από τους 12 μαθητές από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Ιεράπετρας που συμμετείχαν στις πανελλαδικές, κατάφεραν να συγκεντρώσουν βαθμολογία πάνω από τη βάση.

Από την άλλη βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε όσους δεν κατάφεραν να πετύχουν την επιθυμητή βαθμολογία , όμως θα πρέπει να ξέρουν πως τίποτα δεν τελειώνει εδώ, υπάρχει και η δεύτερη ευκαιρία για να ξαναδώσουν και με υπομονή και επιμονή να πετύχουν τελικά τον στόχο τους, τόνισε ο κ. Κατσαγκόλης.

Αναφορικά με τη συμπλήρωση των μηχανογραφικών για πανεπιστημιακές σχολές και Δ.ΙΕΚ είπε ότι περιμένουν τις σχετικές ανακοινώσεις από το Υπουργείο.

Τέλος σε σχέση με το Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου ο κ. Κατσαγκόλης είπε ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία των εξετάσεων και τα παιδιά θα ενημερωθούν τον Σεπτέμβριο για να κάνουν τη διαδικασία της μετεγγραφής, Ως προς τη διαδικασία για κάλυψη της θέσης του Διευθυντή όπως τόνισε ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από μια συντοπίτισσα εκπαιδευτικό όμως δεν θέλησε να επεκταθεί περισσότερο δεδομένου ότι η διαδικασία δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Σχολίασε ωστόσο ότι ως διεύθυνση και προσωπικά, στόχος είναι η στήριξη του Μουσικού σχολείου όπως και όλων των σχολικών μονάδων στον νομό Λασιθίου.