Πανελλαδικές 2024 - Φροντιστήριο «Πρότυπο»: Πολύ καλά διατυπωμένα και βατά με κλιμακούμενη δυσκολία τα θέματα της Χημείας

12:10 μ.μ. - Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2024
12:06 μ.μ. - Πέμ, 06/10/2024
Image: Πανελλαδικές 2024 - Φροντιστήριο «Πρότυπο»: Πολύ καλά διατυπωμένα και βατά με κλιμακούμενη δυσκολία τα θέματα της Χημείας

Οι καλά προετοιμασμένοι μαθητές θα ξεχωρίσουν σε κάποιους ασκήσεις

Ο κ. Μ. Άρχων, υπεύθυνος του φροντιστηρίου «Πρότυπο», σχολίασε τα θέματα της Χημείας στον Ηχώ 99,8.

Σύμφωνα με τον κ. Άρχων, τα θέματα της Χημείας ήταν πολύ καλά διατυπωμένα. Σε γενικές γραμμές ήταν βατά κλιμακούμενης δυσκολίας καθώς κάποια υποερωτήματα απαιτούσαν βαθιά γνώση της θεωρίας δίνοντας την ευκαιρία στους καλά προετοιμασμένους μαθητές να ξεχωρίσουν. Δεν υπήρχαν ιδιαίτερες παγίδες παρά μόνο κάποια σημεία που χρειάζονταν προσοχή στη διαχείριση τόσο των πράξεων όσο και των πληροφοριών. Όσων αφορά το θέμα του χρόνου, ο κ. Άρχων πιστεύει ότι ήταν αρκετός για τα συγκεκριμένα θέματα.

Πιο αναλυτικά, το θέμα Α αποτελείται από ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής με τον κ. Άρχων να το χαρακτηρίζει σχετικά απλό.

Το θέμα Β και ιδιαίτερα τα θέματα Β1, Β2 και Β3 είναι κλασικά θέματα και αναφέρονται στη θεωρία και σε βασικές γνώσεις Χημείας. Το Β4 αν και δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικό, χρειάζεται προσοχή στις καμπύλες των διαγραμμάτων που δίνονται ώστε να ανατρέξουν οι διαγωνιζόμενοι στο αντίστοιχο κομμάτι της θεωρίας και να το αναπτύξουν.

Το θέμα Γ είναι ένα βατό θέμα, μία κλασική άσκηση οργανικής Χημείας. Το Γ2 χρειάζεται λίγη προσοχή στις πράξεις.

Το θέμα Δ έχει επίσης κλασικά και καλά δουλεμένα θέματα ωστόσο τα ερωτήματα είναι λίγο πιο εξεζητημένα. Οι πράξεις αν και δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολες χρειάζονται προσοχή. Το θέμα Δ είναι το θέμα που θα ξεχωρίσει τον καλά διαβασμένο μαθητή σε σχέση με αυτόν που δεν έχει μελετήσει και τόσο.

Κλείνοντας, ο κ. Άρχων ανέφερε ότι τα φετινά θέματα της Χημείας έχουν περίπου την ίδια δυναμική με τα περσινά.