Πανελλαδικές 2024 - Φροντιστήριο «Πρότυπο» | Δύσκολα και χρονοβόρα τα θέματα της Φυσικής

11:49 π.μ. - Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024
11:06 π.μ. - Τετ, 12/49/2024
Image: Πανελλαδικές 2024 - Φροντιστήριο «Πρότυπο» | Δύσκολα και χρονοβόρα τα θέματα της Φυσικής

Πολύ απαιτητικά σε όλη την έκτασή τους τα σημερινά θέματα της Φυσικής, σύμφωνα με τον Μ. Άρχων

Πολύ απαιτητικά σε όλη την έκτασή τους τα σημερινά θέματα της Φυσικής, σύμφωνα με τον κ. Άρχων από το φροντιστήριο «Πρότυπο». Ο όγκος των ερωτήσεων είναι πολύ μεγάλος κάτι που θα πάρει πολύ χρόνο στα παιδιά και δεν θα δώσει την ευκαιρία στους διαβασμένους μαθητές να ξεχωρίσουν.

Το θέμα Α είναι πολλαπλής επιλογής με τις ερωτήσεις Α3 και Α4 να είναι αρκετά απαιτητικές.

Το θέμα Β έχει για πρώτη φορά τόσο μεγάλη έκταση και το επίπεδο δυσκολίας του είναι σαφώς μεγαλύτερο σε σχέση με πέρυσι. Το Β2 δεν είναι τόσο δύσκολο στην λύση του αλλά έχει τεράστια εκφώνηση και χρειάζεται προσοχή στον χρόνο. Το Β3 επίσης χρειάζεται πολύ προσοχή.

Το θέμα Γ είναι επίσης αρκετά απαιτητικό και χρειάζεται καλή και βαθιά γνώση της φυσικής από τους υποψηφίους ώστε να μπορέσουν να φέρουν σε πέρας την άσκηση. Η μεγαλύτερη δυσκολία εντοπίζεται στην συλλογή πληροφοριών στην εκφώνηση.

Το θέμα Δ επίσης χρειάζεται προσοχή στο διάβασμα της εκφώνησης. Μέχρι και το Δ4 τα ερωτήματα είναι κλασικά ωστόσο χρειάζονται γνώσεις από την πρώτη λυκείου και συνδυαστική σκέψη. Από το Δ4 και μετά οι ερωτήσεις δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο καθώς έχουμε συνδυαστικές ασκήσεις που απαιτούν γνώση, σοβαρή σκέψη, χρόνο και πολύ προσοχή, με τον κ. Άρχων να πιστεύει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα θα είναι ο χρόνος.