Πανελλαδικές 2024 - Φροντιστήριο «Πρότυπο» | Δύσκολα και απαιτητικά τα θέματα και στην Ιστορία

12:04 μ.μ. - Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024
12:06 μ.μ. - Τετ, 12/04/2024
Image: Πανελλαδικές 2024 - Φροντιστήριο «Πρότυπο» | Δύσκολα και απαιτητικά τα θέματα και στην Ιστορία

Θέματα διαβαθμισμένης δυσκολίας που απευθύνονται σε άριστα διαβασμένους μαθητές ήταν τα φετινά θέματα της Ιστορίας, σύμφωνα με την Ε. Γιακουμάκη

Θέματα διαβαθμισμένης δυσκολίας, με ερωτήσεις που καλύπτουν μεγάλο εύρος της ύλης και απευθύνονται σε άριστα διαβασμένους μαθητές, ήταν τα φετινά θέματα της Ιστορίας σύμφωνα με την κ. Γιακουμάκη από το φροντιστήριο «Πρότυπο».

Το θέμα Α αφορά ορισμούς οι οποίοι είναι ευδιάκριτοι αλλά μεγαλύτεροι σε έκταση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Η ερώτηση Α2 είχε ερωτήματα τύπου σωστού-λάθους και δεν έκρυβε κάποια παγίδα καθώς ήταν σαφώς διατυπωμένη αλλά κάλυπτε επίσης μεγάλο εύρος της ύλης.

Τα θέματα Β1 και Β2 αποτελούνται από δύο σαφώς διατυπωμένες και απλές ερωτήσεις οι απαντήσεις των οποίων βρίσκονται σε συγκεκριμένες παραγράφους μέσα στο βιβλίο.

Τα θέματα Γ1 και Γ2 είναι αρκετά απαιτητικά και αφορούν συνδυαστικές ερωτήσεις καθώς δόθηκαν δύο παραθέματα σε κάθε ερώτηση τα οποία αντλήθηκαν από επιστημονικά έργα. Για να απαντήσουν οι μαθητές θα πρέπει να συνδυάσουν την γνώση με την κριτική σκέψη και την άντληση συγκεκριμένων στοιχείων από τις πηγές. Το θέμα Γ είναι ένα θέμα στο οποίο αναμένεται να ξεχωρίσουν οι καλά προετοιμασμένοι μαθητές.

Σε γενικές γραμμές τα θέματα ήταν κατανοητά με σαφώς διατυπωμένες εκφωνήσεις τα οποία ωστόσο κάλυπταν μεγάλο εύρος της ύλης και απευθύνονταν σε καλά προετοιμασμένους υποψηφίους, σύμφωνα με την κ. Γιακουμάκη.