Πανελλαδικές 2024: Φροντιστήριο «Πρότυπο»: Απαιτητικά τα θέματα στα Αρχαία Ελληνικά

12:43 μ.μ. - Τρίτη, 4 Ιουνίου 2024
12:06 μ.μ. - Τρί, 04/43/2024
Image: Πανελλαδικές 2024: Φροντιστήριο «Πρότυπο»: Απαιτητικά τα θέματα στα Αρχαία Ελληνικά

Για καλά προετοιμασμένους μαθητές χωρίς κενά σύμφωνα με την φιλόλογο κ. Έφη Γιακουμάκη

Σύμφωνα με την κ. Έφη Γιακουμάκη, φιλόλογο στο φροντιστήριο «Πρότυπο», τα θέματα στα Αρχαία δεν πρωτοτύπησαν ωστόσο ήταν απαιτητικά και απευθύνονταν σε καλά προετοιμασμένους μαθητές.

Πιο συγκεκριμένα, το διδαγμένο ήταν αρκετά αναμενόμενο και προσεγγίσιμο αλλά απαιτούσε καλή μελέτη και κατανόηση των ερμηνευτικών ώστε να δοθούν ολοκληρωμένες απαντήσεις από τους διαγωνιζόμενους.

Στο αδίδακτο δόθηκε ένα απόσπασμα από τον Θουκυδίδη ο οποίος εάν και είναι απαιτητικός τόσο σε ερμηνευτικό όσο και σε συντακτικό επίπεδο, το συγκεκριμένο απόσπασμα δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολο για μαθητές που ήταν καλά προετοιμασμένοι.

Σε γενικές γραμμές, τα θέματα ήταν διατυπωμένα με ακρίβεια και μόνο το Α1,3 και το Α1,5 χρειάζονταν λίγη προσοχή ως προς την κατανόηση αλλά ήταν εύκολο να λυθούν. Το Β3 ήταν στο πνεύμα της τράπεζας θεμάτων και αρκετά εύκολο και το Β4 βατό στην διαχείρισή του. Οι παρατηρήσεις της γραμματικής κινήθηκαν επίσης σε λογικά πλαίσια. Τέλος, το τελευταίο υποερώτημα ήταν πρωτότυπο αλλά δεν ήταν άγνωστο.