Παλλασιθιώτικο συλλαλητήριο: Κοινή δήλωση των δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης και των επικεφαλής στους τέσσερις Δήμους του Ν. Λασιθίου

12:48 μ.μ. - Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024
12:03 μ.μ. - Πέμ, 28/48/2024
Image: Παλλασιθιώτικο συλλαλητήριο: Κοινή δήλωση των δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης και των επικεφαλής στους τέσσερις Δήμους του Ν. Λασιθίου

Με αφορμή τη σημερινή, παλλασιθιώτικη κινητοποίηση στο Σεληνάρι για την υπεράσπιση της Υγείας του Λαού

«Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στους δήμους του Λασιθίου, χαιρετίζουμε την μεγάλη παλλαϊκή, πανλασιθιώτικη συγκέντρωση στο Σεληνάρι για την υπεράσπιση της υγείας του λαού και για την άμεση στελέχωση ΟΛΩΝ των νοσοκομείων του νομού.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στα αιτήματα των Σωματείων των Υγειονομικών και των Επιτροπών Αγώνα για άμεση και ταυτόχρονη προκήρυξη όλων των κενών θέσεων, μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές μορφές απασχόλησης, γενναία αύξηση της χρηματοδότησης της δημόσιας υγείας ώστε να παρέχονται τα απαραίτητα μισθολογικά και άλλα κίνητρα στους εργαζόμενους όλων των βαθμίδων, αποκλειστική κάλυψη των οικονομικών αναγκών ΟΛΩΝ των μονάδων Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό – καμία σκέψη για μετακύληση της ευθύνης σε δήμους και περιφέρειες που καταλήγει να επιβαρύνει για πολλοστή φορά την τσέπη των πολιτών με καινούργια τέλη, φόρους, κρατήσεις.

Μένουμε πιστοί στους αγώνες για την Δημόσια και δωρεάν, υψηλού επιπέδου Υγεία, που δώσαμε πριν τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, στην απαίτηση χιλιάδων λαού και νεολαίας να μεταφέρουμε αυτό το μήνυμα εντός των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων, δίνοντας παράλληλα ολόπλευρη συμμετοχή και στήριξη σε κάθε λαϊκή κινητοποίηση και διεκδίκηση που συμβαίνει το τελευταίο διάστημα σε όλες τις πόλεις του Λασιθίου.

Η προσπάθεια μετατροπής των δημόσιων νοσοκομείων σε επιχειρήσεις, μέσω της υποχρηματοδότησης και υποβάθμισή τους, δεν είναι ανικανότητα ή έλλειψη ευαισθησίας αλλά μέρος ενός οργανωμένου σχεδίου να απαλλαχθεί το κεντρικό κράτος από δαπάνες που αφορούν το λαό ώστε να αυξάνονται τα κονδύλια για ενίσχυση επιχειρηματικών ομίλων, και πολεμικών αναγκών του ΝΑΤΟ. Σχεδιασμός που βρίσκεται και στην ημερήσια διάταξη της ΕΕ που πιστά υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις, ΝΔ σήμερα, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ παλιότερα.

Τα νοσοκομεία του νομού μας δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις υγειονομικές ανάγκες των λαϊκών οικογενειών γιατί λείπουν γιατροί βασικών ειδικοτήτων, λείπουν νοσηλευτές, λείπει προσωπικό! Η λύση των απογευματινών χειρουργείων που προωθεί η κυβέρνηση, χειροτερεύει την ήδη υποβαθμισμένη υγειονομική κάλυψη που όλοι μας βιώνουμε καθημερινά. Βάζει ένα ακόμη λιθαράκι στη μετατροπή των νοσοκομείων μας σε επιχειρήσεις και τους ασθενείς σε πελάτες που θα πρέπει να βάζουν το χέρι ακόμη πιο βαθιά στη τσέπη προκειμένου να έχουν την υγειονομική κάλυψη που έχουν ήδη χρυσοπληρώσει. Τα χρήματα που στερεί η κυβέρνηση από την υγεία πηγαίνουν είτε για ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς για συμμετοχή σε πολεμικές επιχειρήσεις, είτε για επιδοτήσεις μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, στην ενέργεια, τις μεταφορές, τις τράπεζες, τους εφοπλιστές και άλλους «αναξιοπαθούντες».

Η σημερινή κινητοποίηση διατρανώνει την πρόθεση του Λασιθιώτικου λαού να μην επιτρέψει το τελειωτικό χτύπημα στα Νοσοκομεία του νομού μας, να προστατέψει τη δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους. Στέλνει ένα τρανταχτό μήνυμα σε όσους από κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, εφαρμόζουν ή ανέχονται τη στρατηγική εμπορευματοποίησης της Υγείας, που οδηγεί στη σημερινή υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση.

Ο λαός του Λασιθίου βροντοφωνάζει σήμερα ότι δεν θα είναι σιωπηλός αποδέκτης των ψεύτικων κυβερνητικών υποσχέσεων, δεν θα δεχτεί τις πρόσκαιρες και ανεπαρκείς λύσεις - μπαλώματα με "εντέλλεσθε" σε γιατρούς και προσλήψεις με μπλοκάκια, τις ελλειμματικές προκηρύξεις θέσεων στα Νοσοκομεία, που κάθε χρόνο δεν καλύπτουν ούτε καν τις αποχωρήσεις παλιότερων και έμπειρων γιατρών, δεν θα δεχτεί το υποστελεχωμένο σε διασώστες και οχήματα/εξοπλισμό ΕΚΑΒ! Δεν θα δεχτεί, τη στιγμή που παραιτούνται Παθολόγοι, Παιδίατροι και Αναισθησιολόγοι σε όλο το Λασίθι, κάποιοι να προσπαθούν εντέχνως να φέρουν το ένα Νοσοκομείο απέναντι στο άλλο, την μία πόλη απέναντι στην άλλη!

Ως εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση βροντοφωνάζουμε και εμείς μαζί με το λαό: Η τακτική του "διαίρει και βασίλευε" δεν θα περάσει! Η πολιτική που βλέπει την Υγεία των πολιτών σαν πεδίο κερδοφορίας, σαν μια "πίτα" που πρέπει να μοιραστεί σε κλινικάρχες-μεγαλοεπιχειρηματίες δεν θα περάσει! Κανένας δεν μπορεί να παίζει παιχνίδια στις πλάτες των Λασιθιωτών και να βάζει στο στόχαστρο οποιοδήποτε Νοσοκομείο της περιοχής. Λύση δεν είναι να μοιραστεί η ένδεια υγειονομικού προσωπικού και η υποχρηματοδότηση μεταξύ των 4 νοσοκομείων του Λασιθίου, ούτε να υποβαθμιστεί το ένα Νοσοκομείο με την αυταπάτη ότι έτσι θα επιβιώσουν τα υπόλοιπα. Η μοναδική λύση είναι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των Σωματείων των Υγειονομικών του νομού μας.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα: Όταν έχει πρόβλημα ένας από μας, έχουν πρόβλημα όλοι! Χαιρετίζουμε την σημερινή, μαζική, λαϊκή κινητοποίηση, συμπαραστεκόμαστε στους υγειονομικούς που δίνουν τη μάχη από την πρώτη γραμμή, γινόμαστε φωνή ακόμα και των συμπολιτών μας που δεν μπορούν άμεσα, με τη φυσική τους παρουσία να διεκδικήσουν το αναφαίρετο δικαίωμα όλων, σε περίθαλψη και θεραπεία. Καλούμε τους πάντες σε στήριξη των αγώνων που θα προκύψουν το επόμενο διάστημα, μέχρι να έχουμε την Υγεία και τη Ζωή που μας αξίζει!

Όλοι στον αγώνα για αποκλειστική δημόσια δωρεάν υγεία με πλήρως στελεχωμένα νοσοκομεία!»

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης:

Φιλιππάκης Γιώργος, Δήμος Αγίου Νικολάου

Συμεωνίδης Σίμος, Δήμος Σητείας

Αγγελάκη Μαρία, Δήμος Σητείας

Αναγνωστάκης Γιάννης, Δήμος Σητείας

Βδοκάκης Μανόλης, Δήμος Σητείας

Μουτάκης Λεωνίδας, Δήμος Σητείας

Οι επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης:

Κοτσιφάκη Μαρία, Δήμος Ιεράπετρας

Χαλκιαδάκης Κώστας, Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου