Παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας: Τουλάχιστον 28.176 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πλήγματα από τις 7/10

10:15 π.μ. - Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2024
10:02 π.μ. - Δευ, 12/15/2024
Image: Παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας: Τουλάχιστον 28.176 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πλήγματα από τις 7/10

Τουλάχιστον 28.176 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 67.784 έχουν τραυματιστεί από ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου

Τουλάχιστον 28.176 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 67.784 έχουν τραυματιστεί από ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, όπως ανέφερε το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα σε σημερινή ανακοίνωση.

Τις τελευταίες 24 ώρες, έχουν σκοτωθεί 112 Παλαιστίνιοι και έχουν τραυματιστεί 173, σύμφωνα με το υπουργείο.

Στο μεταξύ, η παλαιστινιακή προεδρία καταδίκασε την Παρασκευή με τον πιο έντονο τρόπο το ισραηλινό σχέδιο στρατιωτικής επίθεσης στη Ράφα, πόλη στο νότιο άκρο της Λωρίδας της Γάζας όπου συνωστίζονται περισσότερο από ένα εκατομμύριο Παλαιστίνοι εκτοπισμένοι λόγω του πολέμου.

Το σχέδιο αυτό, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, «είναι πραγματική απειλή και ένα επικίνδυνο προοίμιο» της εφαρμογής του ισραηλινού πολιτικού σχεδίου που αποσκοπεί στον «εκτοπισμό των Παλαιστινίων από τη γη τους» προσθέτει το γραφείο του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, σε ανακοίνωση.

«Οι Παλαιστίνιοι δεν θα εγκαταλείψουν τη γη τους και δεν θα δεχθούν να εκτοπιστούν δια της βίας από την πατρίδα τους», συνεχίζει η παλαιστινιακή προεδρία όπως ενημερώνει το ΑΠΕ.

Καλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ «να αναλάβει τις ευθύνες του» απέναντι στην επέκταση της «ισραηλινής κατοχής», η οποία συνιστά «κατάφωρη παραβίαση όλων των κόκκινων γραμμών» και «απειλεί την ασφάλεια και την ειρήνη στην περιοχή και στον υπόλοιπο κόσμο».

thepressproject.gr