
Η 32χρονη περιγράφει δύο διαφορετικές εκδοχές για τον θάνατο του παιδιού της
Το πρωί της Τετάρτης αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή – παρουσία δικηγόρου και μεταφραστή η 32χρονη από την Αλγερία που κατηγορείται ότι σκότωσε το κοριτσάκι της και το άφησε σε παραλία του Παλαιού Φαλήρου.
Η ίδια εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι πρόκειται για ατύχημα, ενώ παράλληλα πέφτει σε αντιφάσεις στις καταθέσεις της.
Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να υποστήριξε στα στελέχη του Λιμενικού ότι το άτυχο κοριτσάκι «έπεσε στο μπάνιο με το κεφάλι και χτύπησε πολύ. Όταν την σήκωσα κατάλαβα ότι δεν είχε τις αισθήσεις της μάλλον ήταν νεκρή, της έβαλα το μαγιό και κατέβηκα κάτω». Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι «όταν φτάσαμε στην παραλία, την πήρα αγκαλιά, μπήκα μέσα στην θάλασσα, περπάτησα όσο μπορούσα να πατάω και μετά την άφησα».
Ωστόσο, στις αστυνομικές αρχές, προανακριτικά, είχε αναφέρει ότι μπήκε στη θάλασσα, άφησε το παιδί ζωντανό, το σώμα του ήταν ζεστό και η καρδιά του χτυπούσε.
Ακόμη και την τελευταία στιγμή που είχε η 32χρονη με το παιδί της, περιγράφει δύο διαφορετικές εκδοχές. Στη μεν πρώτη είπε ότι μπήκε στη θάλασσα στα βαθιά, άφησε το παιδί νεκρό και έφυγε, ενώ στη δεύτερη περίπτωση σημειώνει ότι πήγε εκεί για να το βοηθήσει να συνέλθει, αλλά την τελευταία στιγμή της γλίστρησε από τα χέρια και έπεσε.
Η ίδια δεν απαντάει στις Αρχές για ποιον λόγο δεν προσπάθησε έστω την τελευταία στιγμή να το βοηθήσει.
Το μόνο σημείο στο οποίο φαίνεται ότι λέει την ίδια ιστορία είναι το ατύχημα στο μπάνιο, μετά από την επιβεβαίωση των εργαστηρίων πως οι κηλίδες αίματος που βρέθηκαν στο σπίτι της οικογένειας, στα Κάτω Πατήσια, ανήκουν στο κοριτσάκι, ωστόσο, και για αυτό οι τελευταίες πληροφορίες δείχνουν ότι οι κηλίδες αίματος δε βρέθηκαν στο μπάνιο, αλλά σε έπιπλο κουζίνας.
Καθοριστικές οι πληροφορίες που θα δώσουν τα δύο αδέλφια
Καθοριστικές αναμένεται να είναι οι πληροφορίες που θα δώσουν τα δύο ανήλικα παιδιά για τον θάνατο της αδελφής τους, εάν ήταν φυσικά αυτόπτες μάρτυρες.
Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο νοσοκομείο με την καλύτερη δυνατή φροντίδα που μπορεί να τους παρασχεθεί σε ένα νοσοκομειακό περιβάλλον. Κοντά τους είναι νοσηλευτές, γιατροί και ψυχολόγοι.
Οι Αρχές στοχεύουν στις πληροφορίες αυτές, τις οποίες θα εκμαιεύσουν όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή.
Η μαρτυρία του Αιγύπτιου που εντόπισε νεκρό το κοριτσάκι
Ανατριχιαστική ήταν και η μαρτυρία που έδωσε στο Λιμενικό ο Αιγύπτιος που πρώτος βρήκε το άψυχο σώμα του παιδιού στην παραλία ΕΔΕΜ, για τα όσα εκτυλίχθηκαν εκεί.
«Βρισκόμουν στην παραλία από τις 10 το βράδυ, γύρω στις 2.30 έκανα μία μικρή βόλτα στην παραλία για να στεγνώσω και να φύγω. Κοίταξα στη θάλασσα και εντόπισα κάτι πολύχρωμο να επιπλέει. Το θεώρησα παιχνίδι και πλησίασα μόλις το ακούμπησα πάγωσα. Το παιδί ήταν παγωμένο, το έπιασα από το πόδι και το έβγαλα στην ακτή. Ζήτησα αμέσως βοήθεια από ένα ζευγάρι το οποίο βρισκόταν στο σημείο. Μόλις η γυναίκα αντιλήφθηκε ότι το παιδί ήταν νεκρό, έφυγαν τρομοκρατημένοι. Απευθείας κάλεσα το «112», ενημέρωσα και ζήτησα βοήθεια», σημείωσε ο Αιγύπτιος.
Τι εξετάζουν οι Αρχές
Οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών μαζί με τους Λιμενικούς που ερεύνησαν ενδελεχώς το μικρό διαμέρισμα που διέμενε η μητέρα με τα τρία παιδιά, εντόπισαν δύο κηλίδες αίματος στο συρτάρι του επίπλου της κουζίνας, κάτω από τον νεροχύτη που δημιουργούν ερωτήματα.
«Η ανάλυση στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. έδειξε ότι οι κηλίδες αίματος ανήκουν στο άτυχο κοριτσάκι. Αυτό που ερευνούν τώρα οι Αρχές είναι αν το αίμα προήλθε από την πτώση στο μπάνιο, όπως ισχυρίζεται από την πρώτη στιγμή η 32χρονη ή αν το παιδί υπέστη κακοποίηση».
«Τα ρούχα μας τα πέταξα στα σκουπίδια, δεν ήθελα να τα έχω σπίτι του, γιατί μου θύμιζαν αυτό που έγινε», κατέθεσε η μητέρα.
Η 32χρονη πήρε τον δρόμο της επιστροφής για τα κρατητήρια στο Λιμεναρχείο Φλοίσβου, αφού πήρε προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Τετάρτης.
Πηγή: ertnews.gr