Παιδικό Φεστιβάλ Ιεράπετρας: Πλούσιο πρόγραμμα για μικρά και μεγάλα παιδιά!

11:08 π.μ. - Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024
11:06 π.μ. - Παρ, 21/08/2024
Image: Παιδικό Φεστιβάλ Ιεράπετρας: Πλούσιο πρόγραμμα για μικρά και μεγάλα παιδιά!

Με αφορμή την έναρξη του 4ου Παιδικού Φεστιβάλ Ιεράπετρας, η κ. Άννα Αϊβαλιώτη, Σύμβουλος Πολιτισμού του Δήμου Ιεράπετρας, μίλησε στον Ηχώ 99,8

Ξεκινούν σήμερα τα “Κυρβειάκια 2024”, ένας θεσμός που υπάρχει από το 2019, για ένα τριήμερο γεμάτο εκδηλώσεις και δράσεις για τα παιδιά. Όλες οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν ή θα έχουν έναρξη στο πάρκο “Μίνως” και η είσοδος θα είναι δωρεάν. Το φεστιβάλ βασίζεται σε μεγάλο μέρος στον εθελοντισμό και κάποιες δράσεις προσφέρονται από τον Δήμο. Το φεστιβάλ τελειώνει την Κυριακή ωστόσο μέσα στο καλοκαίρι θα υπάρχουν μεμονωμένες παραστάσεις για παιδιά στο πλαίσιο των «Κυρβείων 2024».

hxonews

Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα ξεκινήσουν σήμερα με μία προφεστιβαλική δράση, την μουσικοθεατρική παράσταση “Χακούνα Ματάτα” η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 7:30 μ.μ. στην «Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη» από την Χορωδία Νέων του Δήμου. Μία παράσταση για μικρούς και μεγάλους με βραβευμένα τραγούδια από ταινίες κινούμενων σχεδίων που έχουν αφήσει ιστορία με αφορμή τα 100 χρόνια Walt Disney.

hxonews

Το πρωί του Σαββάτου θα υπάρχουν δύο δράσεις. Στις 9.30 π.μ. θα ξεκινήσει το “Οδηγώ και Περπατώ”. Μία δράση που έχει σκοπό να εκπαιδεύσει τα παιδιά στο να περπατούν μέσα στην πόλη με ασφάλεια. Στις 10.00 π.μ. θα έχουμε την ομάδα παιχνιδιού “Αγαπωκύματα” με καλοκαιρινά παιχνίδια λερωμάτων, το γνωστό πλέον Messy Play.

hxonews
hxonews

Το απόγευμα του Σαββάτου είναι πλούσιο σε δράσεις οι οποίες θα γίνονται παράλληλα ώστε να καλύψουν όλες τις ηλικίες, να μην υπάρχει συνωστισμός και να μπορέσουν τα παιδιά να τις απολαύσουν. Οι δράσεις ξεκινούν στις 6.00 μ.μ. με το Βιωματικό Εργαστήριο “Η Δύναμη του ήλιου”. Δράση με σαπουνόφουσκες 18.30-19.30. “Γίνε μαζί μου παιδί”, μία δράση της βιβλιοθήκης “Μαρία Λιουδάκη” στις 18.00-19.00. Γιόγκα για παιδιά στις 18.00-19.30. Σκάκι από τον Σκακιστικό Σύλλογο Ιεράπετρας στις 18.00-20.00. Παιδικό “Ρουκ Ζουκ” στις 19.00-20.00 και τέλος, στις 19.30 “Μέλη, η Μέλισσα”, ένα βιωματικό θεατρικό παιχνίδι για την ζωή της μέλισσας και το μέλι.

hxonews
hxonews

Το πρόγραμμα της Κυριακής θα είναι επίσης πλούσιο σε δράσεις και θα ξεκινήσει στις 18.00 με τρεις παράλληλες δράσεις. Διαδραστικό παιχνίδι με φρούτα όπου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να φτιάξουν την δική τους φρουτοσαλάτα και smoothie, βιωματικό εργαστήριo αρχαιολογίας και τέχνης και ποδηλατοδρομία. Από τις 19.30 μέχρι τις 21.00 θα πραγματοποιηθεί το θεατρικό παιχνίδι “Πειρατές και Γοργόνες” και στις 20.00 θα έχουμε την ψυχαγωγική και μορφωτική παράσταση “Ο κόσμος γύρω μας”. Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με την παράσταση “Οι Δροσουλίτες” στις 20.30.

hxonews
hxonews

Η κ. Αϊβαλιώτη μας ενημέρωσε ότι το σχετικό πρόγραμμα έχει εκτυπωθεί και οι πολίτες μπορούν να το βρουν σε όλα τα βιβλιοπωλεία της πόλη μας καθώς και στο αρτοποιείο “Κουγιουμουτζάκη” αλλά και στο καφέ του πάρκου “Μίνως”.

hxonews
hxonews