Παιδιά τεσσάρων χρόνων θα κάνουν μάθημα σε… λυόμενα

11:52 π.μ. - Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018
11:09 π.μ. - Τρί, 11/52/2018
Image: Παιδιά τεσσάρων χρόνων θα κάνουν μάθημα σε… λυόμενα

Δείτε ποιοι δήμοι της Κρήτης υπέβαλαν αιτήσεις

Χωρίς τα απαραίτητα… εφόδια φαίνεται πως θα ξεκινήσει και ο νόμος Γαβρόγλου για την δίχρονη προσχολική εκπαίδευση στην Ελλάδα.
 
Σύμφωνα με την σχετική απόφαση, τα παιδιά θα ξεκινούν το σχολείο σε ηλικία τεσσάρων χρόνων ωστόσο όπως αποδεικνύεται η Πολιτεία δεν είναι έτοιμη για την εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου.
 
Η απόδειξη της… προχειρότητας έρχεται με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε χθες το υπουργείο Παιδείας στο οποίο αναφέρεται πως ολοκληρώθηκε η υποβολή αιτήσεων από τους δήμους της Ελλάδος για την προμήθεια λυόμενων αιθουσών που θα στεγάσουν τους 4χρονους μαθητές.
 
Μετά το κάλεσμα του υπουργείου, 20 δήμοι σε όλη την χώρα, κατέθεσαν αίτηση για προμήθεια των λυόμενων αιθουσών μεταξύ αυτών και δήμοι της Κρήτης.
 
Συγκεκριμένα πρόκειται για τους δήμους: Μαλεβιζίου (αιτήθηκε πέντε αίθουσες) και Ρεθύμνου (αιτήθηκε έξι αίθουσες).
 
Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου «οι αίθουσες θα τοποθετηθούν εντός των υπαρχόντων σχολικών μονάδων. Ο συνολικός προτεινόμενος προϋπολογισμός των έργων ανέρχεται στο ποσό των 3 εκατομμυρίων 475 χιλιάδων 192 ευρώ και θα διατεθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του προϋπολογισμού του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων».
 
Αναλυτικά υπέβαλαν αιτήσεις οι εξής Δήμοι:

DHMOI-AITHOYSES

πηγή cretapost.gr