Πάγωμα και κούρεμα χρεών ζητά ο κλάδος της εστίασης στην Ιεράπετρα

12:13 μ.μ. - Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021
12:01 μ.μ. - Τρί, 12/13/2021
Image: Πάγωμα και κούρεμα χρεών ζητά ο κλάδος της εστίασης στην Ιεράπετρα

Ο πρόεδρος του Συλλόγου καφέ εστίασης Εμμ. Μιχελαράκης στον Ηχώ 99,8

Με επίκεντρο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν έμποροι και καταστήματα καφέ εστίασης λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας στην οικονομία πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Ιεράπετρας και των προέδρων των αντίστοιχων συλλόγων κ.κ. Μπινιχάκη και Μιχελαράκη.

Ειδικότερα για τα θέματα που τέθηκαν από τον σύλλογο καφέ εστίασης ο κ. Μιχελαράκης δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ότι αυτό που ζήτησαν είναι να ισχύσουν και το 2021 τα μέτρα στήριξης που είχαν ληφθεί από τον δήμο το 2020 και αφορούν σε απαλλαγή από τα τέλη που πληρώνονται μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και απαλλαγή από τα τέλη για τραπεζοκαθίσματα. Ο δήμαρχος εξέφρασε τη στήριξη στα αιτήματα του συλλόγου ωστόσο τους μετέφερε ότι το θέμα θα έρθει προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο.

Ο κ. Μιχελαράκης αναφέρθηκε και στα μέτρα που λαμβάνονται από την κυβέρνηση. Η εστίαση, είπε , είναι ξεχασμένη και είναι ανάγκη να παρθούν μέτρα πραγματικής στήριξης γιατί με τα καταστήματα τόσο καιρό κλειστά θα είναι δύσκολο για πολλούς να ανοίξουν, όταν θα έρθει εκείνη η ώρα. Αυτό που μεταξύ άλλων ζητούν είναι η άμεση ένταξη στην επιστρεπτέα προκαταβολή 5, πάγωμα αλλά και κούρεμα χρεών.

Όσο για το πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων μέσω της Περιφέρειας Κρήτης σχολίασε ότι θα έπρεπε να είχε οριστεί ένα μέγιστο ποσό για κάθε επιχείρηση ώστε τα χρήματα που υπήρχαν διαθέσιμα να διατεθούν σε περισσότερες επιχειρήσεις. Δεν αποκλείεται πάντως σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχουν να διατεθεί ένα επιπλέον ποσό περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ για ενίσχυση μικρών επιχειρήσεων.

Ακούστε εδώ αναλυτικά: