Παγκρήτιο συλλαλητήριο και κινητοποιήσεις στην Αθήνα , οι προτάσεις από τη χθεσινή πανλασιθιώτικη συνάντηση αγροτών - κτηνοτρόφων στην Ιεράπετρα

9:37 π.μ. - Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017
09:01 π.μ. - Παρ, 27/37/2017
Image: Παγκρήτιο συλλαλητήριο και κινητοποιήσεις στην Αθήνα , οι προτάσεις από τη χθεσινή πανλασιθιώτικη συνάντηση αγροτών - κτηνοτρόφων στην Ιεράπετρα

Η πρόταση θα κατατεθεί στην παγκρήτια συνάντηση που θα γίνει προσεχώς

Σύσκεψη αγροτών - κτηνοτρόφων  με εκπροσώπους από τη Σητεία , το Οροπέδιο Λασιθίου , τη Βιάννο  έγινε χθες στην Ιεράπετρα με πρωτοβουλία του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας  με σκοπό την ενημέρωση για τις αλλαγές και τα μέτρα που επέρχονται. Συζητήθηκε εκτενώς και  η πρόταση που θα καταθέσει ο νομός Λασιθίου σε επόμενη παγκρήτια συνάντηση που αναμένεται να γίνει το επόμενο διάστημα όπως είχε αποφασιστεί σε προηγούμενη που είχε γίνει στο Τυμπάκι . Η πρόταση που  θα καταθέσει  ο νομός είναι να γίνει μια παγκρήτια κινητοποίηση σε ημερομηνία που θα καθοριστεί και στη συνέχεια ο αγώνας να μεταφερθεί στην Αθήνα  εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις.

Υπέρ της πρότασης που προέκυψε χθες από την συνάντηση αγροτών και κτηνοτρόφων στην Ιεράπετρα τάχθηκε ο πρόεδρος  του Αγροτικού Συλλόγου Σητείας κ. Τσιφετάκης . Όπως δήλωσε στον ΗΧΩ  έγινε μια χρήσιμη συζήτηση όπου οικονομολόγος ενημέρωσε τους παριστάμενους για τα μέτρα που έρχονται και τα οποία θα βρουν μπροστά τους αγρότες που θα πρέπει να καλύψουν φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές . Εξέφρασε για μια ακόμη φορά την  άποψη ότι δεν θα πρέπει να κλείσουν με μπλόκα οι δρόμοι γιατί αυτό θα είναι εις βάρος και των ίδιων των αγροτών που θα θέλουν να διακινήσουν τα προϊόντα τους και της κοινωνίας . 
 
Ακούστε εδώ τον κ. Τσιφετάκη 
 

Το ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του προέδρου του συλλόγου Κτηνοτρόφων Ν. Λασιθίου κ. Γ. Μπρόκου  ο οποίος κατά τη συνεδρίαση  μεταξύ άλλων πρότεινε και έγινε αποδεκτό να υπάρξει μια συνάντηση με τους Βουλευτές του Νομού προκειμένου να ενημερωθούν και πάρουν θέση απέναντι στα προβλήματα  αγροτών και κτηνοτρόφων . Υποστήριξε ότι  ένα παγκρήτιο συλλαλητήριο και έπειτα στην Αθήνα  είναι μια καλή πρόταση ,   δεδομένου ότι ο κόσμος έχει κουραστεί από τις κινητοποιήσεις με κλείσιμο δρόμων ή κινητοποιήσεις έξω από υπηρεσίες όπως η εφορία , προτάσεις που κατατέθηκαν χθες από παραβρισκόμενους, δεν υιοθετήθηκαν όμως τελικά. 
Ακούστε εδώ τον κ. Μπρόκο