Παγκρήτια Τράπεζα: Το 33% σε εταιρεία των Μπάκου, Καϋμενάκη, Εξάρχου

6:43 μ.μ. - Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2022
06:10 μ.μ. - Πέμ, 27/43/2022
Image: Παγκρήτια Τράπεζα: Το 33% σε εταιρεία των Μπάκου, Καϋμενάκη, Εξάρχου

Ολοκληρώθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Παγκρήτιας Τράπεζας Α.Ε

Ολοκληρώθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Παγκρήτιας Τράπεζας Α.Ε. με καταβολή μετρητών συνολικού ποσού 98.708.350 ευρώ, με την έκδοση συνολικά 78.966.680 νέων κοινών, ονομαστικών, με δικαίωμα ψήφου μη ενσωματωμένων σε τίτλους μετοχών, ονομαστικής αξίας € 0,50 η κάθε μία, με τιμή διάθεσης € 1,25 ανά μετοχή.

H αύξηση αναδιαμόρφωσε το μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας με νέεο στρατηγικό επενδυτή, ο οποίος κατέχει ποσοστό 32,38%, τη «Thrivest Holding LTD». Το επενδυτικό αυτό σχήμα ανήκει στους επιχειρηματίες κ.κ. Δημήτρη Μπάκο, Ιωάννη Καϋμενάκη και Αλέξανδρο Εξάρχου, οι οποίοι είναι και οι μοναδικοί μέτοχοί της.

Η εταιρεία νωρίτερα είχε επιβεβαιώσει την αποδοχή από το δ.σ. της Παγκρήτιας της πρότασής της για την απόκτηση του συνόλου των αδιάθετων νέων μετοχών με ποσό 65 εκατ. ευρώ και προχωρούν οι διαδικασίες πιστοποίησης της συναλλαγής, οι οποίες και αναμένεται να ολοκληρωθούν ως το τέλος της ημέρας. Μετά το πέρας της διαδικασίας η εταιρεία καθίσταται βασικός μέτοχος με ποσοστό 33%.

Η Lyktos δεν συμμετείχε στην αύξηση, από τη στιγμή που εκδηλώθηκε τόσο μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον από τη Thrivest Holding LTD. Η πλευρά Σάλλα αναφέρει πως δεν θα ήταν προς όφελος της τράπεζας να υπάρχουν δύο στρατηγικοί επενδυτές. Η Lyktos θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες της τράπεζας και τον νέο στρατηγικό επενδυτή, στον οποίο έχει απόλυτη εμπιστοσύνη.

Με την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου η Παγκρήτια Τράπεζα Α.Ε. θέτει γερές βάσεις για την εξυγίανση του ισολογισμού της και την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού της, ενισχύοντας την αναπτυξιακή της πορεία μέσω της φιλικής συγχώνευσης με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων και την εξαγορά του ελληνικού υποκαταστήματος της HSBC.

Πηγή :Ναυτεμπορική