Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος - Ας γίνουμε όλοι μέρος της λύσης του προβλήματος

7:09 μ.μ. - Κυριακή, 6 Μαΐου 2018
07:05 μ.μ. - Κυρ, 06/09/2018
Image: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος - Ας γίνουμε όλοι μέρος της λύσης του προβλήματος

Δήλωση του Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιο Καλαντζάκη

«Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Το Περιβάλλον έχει τη δική του μέρα για να διαδώσει σε όλο τον κόσμο την ανάγκη να κάνουμε όλοι πράξη την ώριμη περιβαλλοντική συμπεριφορά σε κάθε εκδοχή της καθημερινότητάς μας.
 
Η σχέση του ανθρώπου με τη φύση είναι συνεχής και άρρηκτη καθώς από αυτή αντλεί στοιχεία για την επιβίωσή του. Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν πόσο επιτακτική είναι η ευαισθητοποίησή μας για την επίλυση οικολογικών προβλημάτων.
 
Το Περιβάλλον, που αποτελεί πηγή ύψιστου κάλλους που ενισχύει και ισχυροποιεί την καλαισθησία μας και μας προσφέρει ευεξία και διεξόδους, υπομένει έναν έντονο κλονισμό του οποίου οι επιπτώσεις αντικατοπτρίζονται στην υγεία μας αλλά και στην ψυχολογία μας. 
 
Είναι επομένως αναγκαίο όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε την αλληλεξάρτησή μας από την φύση και τις τραγικές συνέπειες από την ρύπανση του περιβάλλοντος και να αναλάβει ο καθένας μας ξεχωριστά την ευθύνη που του αναλογεί. 
 
Ο Δήμος Ιεράπετρας όντας ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε περιβαλλοντικά θέματα, υποστηρίζει και αναδεικνύει κάθε προσπάθεια και πρωτοβουλία επαγρύπνησης και οργανωμένων δράσεων παλεύοντας ώστε να μη στερηθούν οι μελλοντικές γενιές τη νόμιμη κληρονομιά τους.
 
Ας γίνουμε όλοι μέρος της λύσης του προβλήματος.»
 
Θεοδόσιος Καλαντζάκης 
 
Δήμαρχος Ιεράπετρας