Παγκόσμια Hμέρα Βουνού: Κάτω τα χέρια από τη Θρυπτή - Όχι αιολικά πάρκα στα βουνά μας

9:47 π.μ. - Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2021
09:12 π.μ. - Δευ, 13/47/2021
Image: Παγκόσμια Hμέρα Βουνού: Κάτω τα χέρια από τη Θρυπτή - Όχι αιολικά πάρκα στα βουνά μας

Θα συνεχιστούν οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης - Ο Βαγγέλης Πλεξουσάκης στον Ηχώ 99,8

«To Κίνημα Ενεργών Πολιτών Ιεράπετρας σε συνεργασία με τον "ΙΣΤΟ", γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Βουνού διοργανώνοντας μια μουσική εκδήλωση στην κεντρική πλατεία Ιεράπετρας, όπου μοιράστηκε το 50σέλιδο φυλλάδιο του Δικτύου Συλλογικοτήτων για την Ενέργεια. Καταστήσαμε σαφή την απόλυτη αντίθεσή μας στην καταστροφή των βουνών από την τοποθέτηση ανεμογεννητριών και στείλαμε μήνυμα προς όλους ότι είναι μόνο η αρχή των κινητοποιήσεων για το θέμα.

Ενθαρρυντική η προσέλευση του κόσμου σε μια δύσκολη κρύα νύχτα και με ένα γρήγορο πρόχειρο, λόγω χρόνου, στήσιμο. Θα επανέλθουμε άμεσα, καλύτερα και πιο δυναμικά.

hxonews Λ. Κουδουμογιαννάκης
Λ. Κουδουμογιαννάκης

-

Ηχηρές οι απουσίες (για ένα θέμα που καίει όλο το Δήμο) Δημάρχου, Δημοτικών παρατάξεων (πλην Λαϊκής Συσπείρωσης) και Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων (πλην των Προέδρων Μαλλών και Καβουσίου) που προσκλήθηκαν με προσωπικά email. Ελπίζουμε ότι η απουσία τους ήταν τυχαίο γεγονός και ότι θα είναι μαζί μας στην επόμενη δράση.

Ένα τεράστιο ευχαριστώ στους "ΦΕΡ' ΤΟ ΦΟΚΟ" και στον Θοδωρή Σαμπιωτάκη (Thodoris Sampiotakis) που κουράστηκε περισσότερο από όλους μας, με την ευθύνη του Ήχου της εκδήλωσης. Συνεχίζουμε», αναφέρουν οι διοργανωτές.

hxonews Λ. Κουδουμογιαννάκης
Λ. Κουδουμογιαννάκης

-

hxonews Λ. Κουδουμογιαννάκης
Λ. Κουδουμογιαννάκης

-

hxonews Λ. Κουδουμογιαννάκης
Λ. Κουδουμογιαννάκης

-

Εκ μέρους των διοργανωτών ο κ. Βαγγέλης Πλεξουσάκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 για τη εκδήλωση του Σαββάτου τονίζοντας ότι είναι η αρχή μιας σειράς δράσεων που στόχο έχουν την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου για αυτό που πάει να γίνει στον ορεινό όγκο της Θρυπτής. Το θέμα όμως δεν αφορά μόνο την Ιεράπετρα καθώς ο σχεδιασμός είναι να εγκατασταθούν αιολικά πάρκα και σε άλλες περιοχές του νομού όπως στο Οροπέδιο Λασιθίου. Μάλιστα μαζί με άλλους, λιγοστούς, πολίτες της Ιεράπετρας περπάτησαν στην κορυφογραμμή της Τούμπας Μουτσούνας στο Οροπέδιο Λασιθίου όπου και εκεί υπάρχει σχέδιο τοποθέτησης ανεμογεννητριών, συμμετέχοντας σε μια δράση που οργανώθηκε από τον Ορειβατικό Σύλλογο Λασιθίου με τη συμμετοχή και άλλων συλλόγων.

hxonews Μ. Πετάσης
Μ. Πετάσης

-

Παρών μεταξύ άλλων ήταν και ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου κ. Γ. Στεφανάκης που ήδη έχει προχωρήσει σε νομικές ενέργειες για να σταματήσει την επένδυση εγκατάστασης ανεμογεννητριών. Τώρα σε ότι αφορά τη Θρυπτή θα γίνουν δράσεις ενημέρωσης και σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν γνωστές σύντομα, σημείωσε ο κ. Πλεξουσάκης.