Πάγκαλος: Απαξιώνεται ο θεσμός της δημόσιας δωρεάν υγείας με το νέο νομοσχέδιο

11:49 π.μ. - Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022
11:11 π.μ. - Δευ, 28/49/2022
Image: Πάγκαλος: Απαξιώνεται ο θεσμός της δημόσιας δωρεάν υγείας με το νέο νομοσχέδιο

"Αστειότητες" οι αυξήσεις συντάξεων – Ο πρόεδρος συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Λασιθίου στον Ηχώ 99,8

Σε περαιτέρω υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας θα οδηγήσει το σχέδιο νόμου για την Δευτεροβάθμια Περίθαλψη, που δόθηκε για διαβούλευση και θα έρθει για ψήφιση στη βουλή τις επόμενες εβδομάδες, υποστηρίζει ο σύλλογος συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Λασιθίου. Τονίζοντας ότι το νομοσχέδιο ανατρέπει τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών , καταργώντας την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση τους στο ΕΣΥ.

Η κατάργηση αυτή δεν αφορά όμως μόνο τους γιατρούς αλλά όλο το λαό , αφού οδηγεί σε επιδείνωση των όρων περίθαλψης και σε αύξηση των ιδιωτικών δαπανών υγείας. Αντί για ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων με προσωπικό , με υποδομές και εξοπλισμό , ώστε να μειωθούν οι πολύμηνες λίστες αναμονής στα τακτικά ιατρεία και χειρουργεία η (διέξοδος) που δίνεται στους ασθενείς για ταχύτερη (εξυπηρέτηση) είναι περισσότερες πληρωμές σε ιδιωτικά ιατρεία και νοσοκομεία. Λέμε όχι στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με την εφαρμογή του προσωπικού γιατρού. Ζητούμε μαζικές προσλήψεις μόνιμου πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης επιστημονικού υγειονομικού προσωπικού σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας και περιφερειακά ιατρεία, αναφέρει μεταξύ άλλων ο σύλλογος.

Ακούστε εδώ τα όσα δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιώργος Πάγκαλος. Ο οποίος κάνει αναφορά και στις συντάξεις και τις επικείμενες αυξήσεις όπως αυτές ανακοινώνονται λέγοντας ότι είναι ψίχουλα αν αναλογιστεί κανείς ότι το κόστος ζωής έχει αυξηθεί τόσο πολύ που, δύσκολα ένα νοικοκυριό καταφέρνει να περάσει το μήνα.