Πάει στη Βουλή η σύμβαση του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι

3:32 μ.μ. - Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018
03:04 μ.μ. - Πέμ, 12/32/2018
Image: Πάει στη Βουλή η σύμβαση του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα της Κρήτης που αφορά την κατασκευή του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι Πεδιάδος Ηρακλείου

Ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών Γιώργος Δέδες που βρέθηκε σήμερα στο Ηράκλειο επικεφαλής κλιμακίου του Υπουργείου, έκανε γνωστό ότι η σύμβαση για το έργο εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο και η διαδικασία για την κύρωση της σύμβασης παίρνει το δρόμο για την Βουλή.
 
Παράλληλα, ο κ Δέδες έκανε γνωστό ότι εγκρίθηκε ποσό 10 εκατομμυρίων ευρώ που θα διατεθεί για απαλλοτριώσεις στους δικαιούχους. « Έχουμε την έγκριση από το ελεγκτικό συνέδριο της σύμβασης για το αεροδρόμιο Καστελίου. Αναμένουμε από μέρα σε μέρα πιθανώς αύριο- μεθαύριο την καθαρογραφή της απόφασης ώστε να ακολουθήσει η διαδικασία της κύρωσης της σύμβασης από την Βουλή των Ελλήνων και η άμεση έναρξη των εργασιών», τόνισε ο κ. Δέδες.
 
Όπως ακόμα είπε, «χθες, ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης και εγώ, υπογράψαμε την παρακατάθεση των πρώτων χρημάτων για τις απαλλοτριώσεις. Σήμερα, αύριο, κατατίθενται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων 10 εκατομμύρια ευρώ, για τους πρώτους δικαιούχους των απαλλοτριώσεων των εκτάσεων τους στο αεροδρόμιο του Καστελίου κάτι που είναι η απόλυτη εγγύηση για την υλοποίηση του έργου», σύμφωνα με το ΑΠΕ.
 
Ο κ. Δέδες επισκέφθηκε και το οδικό έργο από Ηράκλειο προς Μεσσαρά εκτιμώντας ότι ο συγκεκριμένος οδικός άξονας θα δοθεί στην κυκλοφορία περί τα τέλη Μαρτίου 2019.
 
πηγή sofokleousin.gr