Π. Σαρρής: Ζητήσαμε 12 γιατρούς προκηρύσσονται 5 νέες θέσεις – Ευχή όλων να ανταποκριθούν γιατροί

11:03 π.μ. - Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2023
11:03 π.μ. - Παρ, 10/03/2023
Image: Π. Σαρρής: Ζητήσαμε 12 γιατρούς προκηρύσσονται 5 νέες θέσεις – Ευχή όλων να ανταποκριθούν γιατροί

Το σχόλιο του Π. Σαρρή, αντιπροέδρου του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας

Ως πολύ θετική χαρακτήρισε την εξέλιξη με την προκήρυξη θέσεων στο νοσοκομείο Ιεράπετρας και γενικότερα στο Λασίθι ο κ. Παναγιώτης Σαρρής, αντιπρόεδρος του συλλόγου φίλων νοσοκομείου Ιεράπετρας. Όπως είπε αν και ζητούσαμε για το νοσοκομείο Ιεράπετρας 12 γιατρούς τελικά προκηρύσσονται 5. Μακάρι να υπάρξει ανταπόκριση από γιατρούς και να έρθουν να ενισχύσουν το νοσοκομείο. Σαν λύση στην περίπτωση που η προκήρυξη βγει άγονη προτείνεται η αναζήτηση γιατρών – αποφοίτων ειδικότητας- από τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία.

Σε άλλο σημείο ο κ. Σαρρής, με την ιδιότητά του ως  επίκουρου καθηγητή στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ανέφερε ότι η κλιματική αλλαγή προκαλεί σταδιακά το λιώσιμο των πάγων απελευθερώνονται ιοί και βακτήρια που βρίσκονταν σε «ύπνωση» υπό πολικές θερμοκρασίες. Οι επιστήμονες εδώ και χρόνια παρακολουθούν το φαινόμενο και τις όποιες εξελίξεις. Ο κίνδυνος διασποράς βακτηρίων και ιών στην αρχική τους μορφή όπως με την υπόθεσης του κορωνοϊού μπορεί να είναι βλαπτικά επικίνδυνη

Αναφέρθηκε στις έρευνες του ΙΤΕ και στάθηκε σε έρευνα που είναι σε εξέλιξη για βάκιλους και ιούς σε σπήλαιο, προκειμένου να προκύψουν ουσίες χρήσιμες για τον ανθρωπο ακόμη και για την παραγωγή αντιβιοτικών ανακαλύφθηκαν δε βακτήρια που δεσμεύουν το άζωτο και δημιουργούν αζωτούχες ενώσεις και συμβάλλουν στην μη χρήση χημικών ουσιών στις καλλιέργειες.

Είπε ακόμη ότι έχει έρθει ένα είδος κουνουπιού από την Κορέα ανθεκτικό στο κρύο. Αυτό το είδαμε και φέτος το χειμώνα. Φτάνει ο καιρός που, όπως είπε, θα έχουμε κουνούπια χειμώνα καλοκαίρι με ό,τι αυτό συνεπάγεται καθώς τα κουνούπια είναι φορείς πολλών ασθενειών.