Π. Σαρρής: Στον «αέρα» η σχολή Φυσικοθεραπείας στην Ιεράπετρα

2:31 μ.μ. - Σάββατο, 27 Μαρτίου 2021
02:03 μ.μ. - Σάβ, 27/31/2021
Image: Π. Σαρρής: Στον «αέρα» η σχολή Φυσικοθεραπείας στην Ιεράπετρα

Ο Σαρρής Παναγιώτης, Πρόεδρος Επιτροπής Παιδείας Δήμου Ιεράπετρας – Καθηγητής Μικροβιολογίας του Παν/μίου Κρήτης & Ερευνητής, στην εκπομπή "Όλα στη φόρα" με τον ΝίκοΔασκαλάκη

Η ολιγωρία του Δήμου και η έλλειψη πολιτικής βούλησης οδηγούν σε κίνδυνο  στο να βγει η Ιεράπετρα από τον πανεπιστημιακό χάρτη

Φαίνεται  να μην είναι στις προτεραιότητες του δήμου η σοβαρή αναπτυξιακή υπόθεση και όχι μόνο κατάκτηση που για πρώτη φορά το Λασίθι και η Ιεράπετρα μπαίνουν στον πανεπιστημιακό χάρτη της Κρήτης και της χώρας.

Παρουσιάζονται σοβαρές καθυστερήσεις, από μεριάς του Δήμου Ιεράπετρας,  στην κατάθεση του φακέλου στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Καθώς και παραμένει ασαφές το ιδιοκτησιακό καθεστώς – παραχώρηση του χώρου του πρώην ΕΘΙΑΓΕ ως χώρος εγκατάστασης  της πανεπιστημιακής σχολής Φυσικοθεραπείας στην Ιεράπετρα.

Η ολοκλήρωση των διαδικασιών για λειτουργία πανεπιστημιακής σχολής  στην  Ιεράπετρα είναι θέμα πολιτικής βούλησης της σημερινής κυβέρνησης.

Ο βουλευτής του νομού και Υπ. Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής κ. Πλακιωτάκης  θα πρέπει να εξηγήσει για τις πρωτοβουλίες και ενέργειες καθώς και για τις παρεμβάσεις του ώστε ο νομός Λασιθίου και η Ιεράπετρα να συμπεριληφθούν  στον πανεπιστημιακό χάρτη της χώρας.

Καμιά μικροπολιτική σκοπιμότητα ή προσπάθεια πολιτικής ιδιοποίησης δεν μπορεί να οδηγήσουν  σε αναβολή την λειτουργία πανεπιστημιακών τμημάτων στο νομό Λασιθίου.