Π. Σαρρής: Κανένα παιδί της οικογένειας με κορωνοϊό δεν φοιτά σε σχολείο της Ιεράπετρας

3:20 μ.μ. - Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020
03:09 μ.μ. - Πέμ, 24/20/2020
Image: Π. Σαρρής: Κανένα παιδί της οικογένειας με κορωνοϊό δεν φοιτά σε σχολείο της Ιεράπετρας

Ας μας απαντήσει κάποιος τι γίνεται με την ιχνηλάτηση στα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού

Ερωτήματα και προβληματισμό σχετικά με το εάν και σε ποιους γίνεται ιχνηλάτηση σε περίπτωση που διαπιστωθεί κρούσμα κορωνοϊού θέτει μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ο κ. Παναγιώτης Σαρρής δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα» , πρόεδρος της επιτροπής παιδείας του Δήμου.

Αφορμή το πρόσφατο περιστατικό στην Ιεράπετρα με τη μητέρα και το 10χρονο παιδί της από τους οποίους ζητήθηκε τεστ κορωνοϊού προκειμένου να εισέρθουν στο σχολείο δεδομένου ότι ο σύζυγος και πατέρας αντίστοιχα, είχε διαγνωσθεί ως θετικός μετά από τεστ το προηγούμενο διάστημα.

Όπως είπε ο κ. Σαρρής η οικογένεια έχει και άλλα , μεγαλύτερα, παιδιά τα οποία ζουν εκτός Ιεράπετρας, στο Ηράκλειο Οπότε δεν θα πρέπει να υπάρχει ανησυχία στα Γυμνάσια και Λύκεια της Ιεράπετρας .

Θα πρέπει και αυτά να κάνουν το τεστ για να αποφευχθεί η διασπορά σε περίπτωση που είναι θετικά. Όσον αφορά το 10χρονο παιδί δεν γνωρίζουμε τις επαφές του (φίλους, γειτονιά, παιδική χαρά κ.α.) όλο αυτό το διάστημα πριν πάει στο σχολείο. Αν ο ΕΟΔΥ δεν κάνει ιχνηλάτηση στην οικογένεια πόσο μάλλον σε άτομα εκτός οικογένειας.

Γενικότερα πάντως, επίσημα δεν υπάρχει ενημέρωση για διακοπή της ιχνηλάτησης όταν υπάρχει κάποιο κρούσμα. Παρόλα αυτά βλέπουμε μια επιμονή του ΕΟΔΥ να μην προχωρά σε ιχνηλάτηση κρουσμάτων όπως αυτά στην Ιεράπετρα. Και αλλού όμως όπως στο Ηράκλειο όπου βρέθηκε θετική μια δασκάλα ο ΕΟΔΥ αρνήθηκε να κάνει ιχνηλάτηση στους δασκάλους του σχολείου, εκτός εάν είχαν συμπτώματα.

Οι δάσκαλοι έκαναν από μόνοι τους τεστ και βγήκαν αρνητικά. Θα πρέπει λοιπόν οι υπεύθυνοι να βγουν να μας πουν τι συμβαίνει γιατί έχει σταματήσει η ιχνηλάτηση. Εάν υπάρχει πρόβλημα έλλειψης σε τεστ να βγουν επίσημα να το ανακοινώσουν. Είμαστε ακόμη στον Σεπτέμβρη και ο χειμώνας είναι μπροστά μας, είπε ανάμεσα σε άλλα ο κ. Σαρρής.

Πρότεινε στους πολίτες να φορούν τη μάσκα ιδιαίτερα όταν συνωστίζονται σε κλειστούς χώρους και όσοι είναι σε ευπαθείς ομάδες να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης και του πνευμονόκοκκου οι άνθρωποι σε μεγαλύτερες ηλικίες.