Π. Σαρρής: H επιτροπή παιδείας έχει γίνει "γλάστρα" στον Δήμο Ιεράπετρας

12:47 μ.μ. - Τρίτη, 6 Ιουλίου 2021
12:07 μ.μ. - Τρί, 06/47/2021
Image: Π. Σαρρής: H επιτροπή παιδείας έχει γίνει "γλάστρα" στον Δήμο Ιεράπετρας

Τι απαντά ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Β. Μπινιχάκης

Συνεδρίασε χθες εκτάκτως δια περιφοράς το δημοτικό συμβούλιο Ιεράπετρας με θέμα συζήτησης τη δημιουργία τμημάτων ένταξης σε σχολείο Κουτσουρά. Ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, κ. Παναγιώτης Σαρρής δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη "Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα" μιλώντας στον Ηχώ 99,8 εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για το ότι ένα θέμα που έχει να κάνει με την παιδεία δεν "πέρασε " από την Επιτροπή Παιδείας του Δήμου.

"Έχουμε φτάσει στο σημείο επειδή ο πρόεδρος της επιτροπής παιδείας δεν είναι είναι από την παράταξη της δημοτικής αρχής, να έχει γίνει η επιτροπή παιδείας "γλάστρα" στον Δήμο Ιεράπετρας. Έρχονται θέματα σοβαρά για την παιδεία όπως η δημιουργία τμημάτων ένταξης και η επιτροπή παιδείας δεν καλείται καν να γνωμοδοτήσει. Αυτό με εξοργίζει και δεν συμμετείχα χθες στο δημοτικό συμβούλιο. Δεν μπορεί να εμπαιζόμαστε με αυτόν τον τρόπο. Δεν ερωτηθήκαμε ως Επιτροπή για το θέμα ώστε να πάρουμε κάποια απόφαση. Είμαστε για μια ακόμα φορά θεατές στο " αποφασίζουμε και διατάζουμε", σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σαρρής.

Ακούστε εδώ την τοποθέτησή του μετά το 25ο λεπτό

-

Ερωτηθείς για το θέμα ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ιεράπετρας κ. Βαγγέλης Μπινιχάκης ανέφερε ότι η συνεδρίαση αφορούσε τη δημιουργία δυο τμημάτων ένταξης στο Γυμνάσιο Κουτσουρά. Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λασιθίου ζητήθηκε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έτσι ώστε να τρέξουν οι διαδικασίες προκειμένου να προσληφθούν καθηγητές ώστε να καλύψουν τις θέσεις στα νέα τμήματα ένταξης. Για να μην χαθεί λοιπόν χρόνος μιας και μπροστά μας έχουμε μόνο δυο μήνες για την νέα σχολική χρονιά, έγινε εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο ώστε να τρέξουν οι διαδικασίες. Σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε δόλος και δεν υπήρχε διάθεση εκ μέρους του να παρακαμφθεί ούτε η επιτροπή παιδείας με πρόεδρο τον κ. Σαρρή ούτε και η δημοτική επιτροπή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με πρόεδρο τον κ. Αστροπεκάκη, ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ο κ. Μπινιχάκης.

Ακούστε εδώ τον κ. Μπινιχάκη μετά το 7ο λεπτό