Π. Σαρρής: Αναγκαία η ένωση δυνάμεων ενάντια στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου

9:47 π.μ. - Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023
09:01 π.μ. - Δευ, 16/47/2023
Image: Π. Σαρρής: Αναγκαία η ένωση δυνάμεων ενάντια στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου

Αρχές Φλεβάρη κινητοποιήσεις για το Νοσοκομείο

Αναφορικά με τη συνάντηση φορέων που είχε συγκαλέσει ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας για τα συνεχιζόμενα προβλήματα στο Νοσοκομείο και την μεγάλη έλλειψη προσωπικού, αλλά και τα όσα δήλωσε ο Υπουργός Υγείας κ. Θ. Πλεύρης ότι δεν μπορεί στην Κρήτη να υπάρχουν 8 νοσοκομεία εκ των οποίων τα 4 στο Λασίθι, μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο κ. Παναγιώτης Σαρρής αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου.

Ο κ. Σαρρής στάθηκε καταρχάς στην απουσία του Δήμου και της δημοτικής αρχής λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ήταν μια ηχηρή απουσία. Επίσης όπως είπε απουσίαζε εκπρόσωπος από τον ενιαίο αγροτικός σύλλογο . Παρόλα αυτά παραβρέθηκαν διάφοροι εκπρόσωποι φορέων και αυτό ήταν θετικό. Το Νοσοκομείο είπε ο κ. Σαρρής, δεν κλείνει. Έκλεισε. Αν λάβουμε υπόψη τους αριθμούς των γιατρών που υπάρχουν. Στη συνάντηση έγινε μια παρουσίαση, των προβλημάτων. Κοινή παραδοχή ότι οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης μας εμπαίζουν. Έχουμε έναν υπουργό στην κυβέρνηση από το Λασίθι αλλά δεν έχει καταφέρει να αλλάξει το κλίμα για το νοσοκομείο μας. Κατά τη συνάντηση καταλήξαμε ότι πρέπει να κινηθούμε όπως πριν από μερικά χρόνια. Με δυναμικές δηλαδή, κινητοποιήσεις. Στο πλαίσιο αυτό συστάθηκε μια ομάδα από εκπροσώπους φορέων που θα δρομολογήσουν τις επόμενες κινήσεις, σημείωσε ο κ. Σαρρής.

Τώρα το γιατί φεύγουν οι γιατροί , είπε ότι, πολλοί είναι οι παράγοντες που μπορεί να συμβαίνει αυτό. Π.χ. συνταξιοδοτούνται. Ή γιατί είναι επικουρικοί και φεύγουν στην πορεία. Πρέπει ακόμη να ληφθεί υπόψη ότι η Παθολογική κλινική δεν μπορεί να λειτουργήσει λόγω έλλειψης προσωπικού και αυτό συμπαρασύρει και άλλες ειδικότητες. Επίσης ο νέος νόμος δίνει το δικαίωμα στους γιατρούς του ΕΣΥ να ασκούν ως ιδιώτες το λειτούργημά τους τα απογεύματα. Με συνέπεια ο κάθε γιατρός να ψάχνει μια μεγάλη πόλη ώστε να συνεχίσει να εργάζεται. Όλα αυτά , καθώς και όλα όσα συμβαίνουν μέσα και έξω από το νοσοκομείο και η δημοσιότητα που έχουν πάρει αυτά, να αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα στο να έρθει κάποιος σε ένα νοσοκομείο. Σε ένα νοσοκομείο που υπάρχουν συγκρούσεις και εσωτερικά και εξωτερικά. Και εδώ πρέπει να ξεκαθαρίσει ότι πολιτικά συμφέροντα δεν χωρούν στο θέμα του Νοσοκομείου. Θα μπορούσαν να δοθούν λύσεις από την κυβέρνηση όπως πχ εάν είχαμε μια μαζική προκήρυξη, που θα έδινε ένα άλλο κίνητρο στους γιατρούς που ψάχνουν μια θέση στο ΕΣΥ, επεσήμανε.

Και κλείνοντας ο κ. Σαρρής τόνισε μεταξύ άλλων. Αν δεν ξεσηκωθούμε να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα, είμαστε καταδικασμένοι, Την επόμενη φορά, στην επόμενη συνάντηση πρέπει να είμαστε όλοι μαζί.

Ακούστε εδώ τον κ. Σαρρή