Όχι στο κλείσιμο του φαρμακείου ΕΟΠΥΥ στο νομό Λασιθίου

10:11 π.μ. - Τρίτη, 2 Αυγούστου 2022
10:08 π.μ. - Τρί, 02/11/2022
Image: Όχι στο κλείσιμο του φαρμακείου ΕΟΠΥΥ στο νομό Λασιθίου

Η ανακοίνωση από το Σύλλογο Εργαζομένων Γεν. Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει πρόθεση για κλείσιμο κάποιων υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ.

Υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες ότι ανάμεσα σ΄ αυτές θα είναι και οι ελάχιστες που υπάρχουν στην περιοχή μας, όπως είναι το Φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ.

Το Φαρμακείο εξυπηρετεί ασθενείς από όλο το Νομό με την χορήγηση των λεγόμενων φαρμάκων υψηλού κόστους (ογκολογικά, μονοκλωνικά αντισώματα , ιντερφερόνες , ερυθροποιητίνες κτλ). Είναι προφανές ότι πρόκειται για ασθενείς με σοβαρά προβλήματα και δυσκολία μετακίνησης στο Ηράκλειο για την προμήθεια της φαρμακευτικής αγωγής σε μηναία βάση.

Στο διάστημα που λειτουργεί το Φαρμακείο κατά γενική ομολογία έχει λύσει ένα σοβαρό πρόβλημα των ασφαλισμένων.

Αντί να επεκταθεί και να στελεχωθεί με μόνιμο προσωπικό για να μπορεί να προφέρει ακόμη περισσότερα κινδυνεύει με απαξίωση και κλείσιμο.

Το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου δεν μπορεί άλλο να καλύπτει την ανυπαρξία πρωτοβάθμιας φροντίδας στην περιοχή μας.

Παρά τις διαβεβαιώσεις υπηρεσιακών και πολιτειακών παραγόντων περί του αντιθέτου, η πείρα μας έχει δείξει πως σε ότι αφορά τη συρρίκνωση υπηρεσιών προς τον πολίτη η νεοφιλελεύθερη εμμονή υπερισχύει.

Καλούμε όλους τους φορείς, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους σε επαγρύπνηση, για να αποτρέψουμε με αγωνιστικές δράσεις ένα τέτοιο ενδεχόμενο, και παράλληλα να διεκδικήσουμε το δικαίωμα για ουσιαστική Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στον Νομό μας.

Εκ του ΔΣ