Όχι στις άσκοπες μετακινήσεις – Η Πολιτική Προστασία εφιστά την προσοχή των πολιτών

11:20 π.μ. - Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022
11:01 π.μ. - Κυρ, 23/20/2022
Image: Όχι στις άσκοπες μετακινήσεις – Η Πολιτική Προστασία εφιστά την προσοχή των πολιτών

Χιόνια σε Σελάκανο Οροπέδιο Νεάπολη

Συμπληρωματικά των ήδη εκδοθέντων ανακοινώσεων τόσο από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας όσο και από την Περιφέρεια Κρήτης και τους Δήμους, παρακαλούμε τους πολίτες του Νομού Λασιθίου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις βασικές καθώς και τις αναλυτικές οδηγίες για χιονοπτώσεις παγετό στο πλαίσιο των ανακοινώσεων του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Παρακαλούμε να αποφεύγονται οι άσκοπες – περιττές μετακινήσεις κατά την διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων, να δίνεται προσοχή στις μετακινήσεις τις επόμενες ημέρες στις περιοχές του Νομού Λασιθίου που προβλέπονται χιονοπτώσεις και να χρησιμοποιούνται αντιολισθητικές αλυσίδες αν είναι απολύτως απαραίτητη η μετακίνηση με αυτοκίνητο.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό ή λόγω χιονοπτώσεων και παγετού, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.