«Όχι» στην αποφυλάκιση του ισοβίτη για το φονικό που πυροδότησε μεγάλη βεντέτα στην Κρήτη

6:28 μ.μ. - Τετάρτη, 1 Μαΐου 2019
06:05 μ.μ. - Τετ, 01/28/2019
Image: «Όχι» στην αποφυλάκιση του ισοβίτη για το φονικό που πυροδότησε μεγάλη βεντέτα στην Κρήτη

Μαζί με έναν νεότερο συγχωριανό του είχαν στραγγαλίσει την Φ. Μουζουράκη

Ομόφωνα απέρριψε το Δικαστικό Συμβούλιο Βόλου, και παρά τη θετική εισήγηση του εισαγγελέα, το αίτημα αποφυλάκισης του 60χρονου σήμερα Ν.Π., καταδικασθέντα σε ισόβια κάθειρξη για τον βιασμό και την άγρια δολοφονία της 53χρονης Φωτούλας Μουζουράκη, μαζί με έναν νεότερο σε ηλικία συγχωριανό του, στις 23 Μαΐου 1994 στο Πάτημα Αποκορώνου στα Χανιά.
 
Ο στραγγαλισμός της άτυχης γυναίκας πυροδότησε το άνοιγμα ενός μεγάλου κύκλου αίματος στην Κρήτη και όχι μόνο, στο πλαίσιο της μοναδικής σύγχρονης βεντέτας που συγκλόνισε το νησί.
 
Σημειώνεται ότι επρόκειτο για το 13ο συνεχόμενο αίτημα αποφυλάκισης του ισοβίτη, ο οποίος εκτίει την ποινή του στις αγροτικές φυλακές της Κασαβέτειας. Ως επιχείρημα για την αποφυλάκισή του ο Ν.Π. προβάλλει την καλή διαγωγή που επιδεικνύει και ο αρμόδιος εισαγγελέας στη συζήτηση του αιτήματος, λίγο πριν από την εκπνοή του 2018 είχε προβεί σε θετική εισήγηση με τον όρο ωστόσο ο καταδικασθείς να μην επιστρέψει στον νομό Χανίων.
 
Όμως, η αγριότητα του εγκλήματος που είχε διαπραχθεί υπήρξε ανασταλτατικός παράγοντας για την αποδοχή του αιτήματός του καθώς το Δικαστικό Συμβούλιο έκρινε πως πρέπει να παραμείνει έγκλειστος.
 
Οι δύο καταδικασθέντες δράστες της δολοφονίας Μουζουράκη, είχαν στήσει καρτέρι στην άτυχη γυναίκα σε αγροτική τοποθεσία έξω από το Πάτημα και όταν το θύμα που κινούνταν με αυτοκίνητο στην περιοχή τους πλησιάζε, οι δύο άνδρες της έκλεισαν τον δρόμο και αφού την ανάγκασαν να βγει από το όχημα τη βίασαν και στη συνέχεια τη στραγγάλισαν.
 
Το άγρια κακοποιημένο σώμα της βρέθηκε από τον γιο της λίγες ώρες αργότερα. Η δολοφονία της 53χρονης Φωτούλας Μουζουράκη άνοιξε κύκλο αίματος με πέντε θύματα σε Χανιά, Ρέθυμνο, Αμαλιάδα, Μυτιλήνη και Αθήνα.
 
Με πληροφορίες από cretapost.gr, dikastiko.gr και “Ταχυδρόμος” Βόλου