«Όχι» στη χρήση του αεροδρομίου στο Τυμπάκι από τη Frontex

8:43 π.μ. - Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018
08:10 π.μ. - Πέμ, 18/43/2018
Image: «Όχι» στη χρήση του αεροδρομίου στο Τυμπάκι από τη Frontex

Δυνατά φώναξαν για την ενεργοποίηση του παλιού αεροδρομίου

Το δικό τους ηχηρό... «όχι» στην αξιοποίηση του στρατιωτικού αεροδρομίου Τυμπακίου από ΝΑΤΟ και Frontex διατράνωσαν την περασμένη Κυριακή η Ομάδα Γυναικών Μοιρών και η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου.
 
Στη σχετική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που έλαβε χώρα στην πλατεία Τυμπακίου, οι διοργανωτές προειδοποίησαν ότι με την ενεργοποίηση του παλιού αεροδρομίου η κατεξοχήν αγροτική περιοχή θα μετατραπεί σε πεδίο βολής-μαγνήτης πολέμου για τις συγκρούσεις που οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί μεθοδικά ετοιμάζουν.
 
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Οκτώβρη κοινή εκδήλωση της Ομάδας Γυναικών Μοιρών με την Επιτροπή Ειρήνης Νομού Ηρακλείου στην πλατεία Τυμπακίου, ενάντια στην αξιοποίηση του αεροδρομίου Τυμπακίου από τη Frontex και το ΝΑΤΟ.
 
Την εκδήλωση άνοιξε η Κατερίνα Παπαδογιαννάκη, μέλος του Δ.Σ. της Ομάδας Γυναικών Μοιρών, και την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Γιάννης Δαλέζιος, μέλος του Δ.Σ. της Επιτροπής Ειρήνης Νομού Ηρακλείου.
 
Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στις επιπτώσεις και στους κινδύνους που θα έχει μια τέτοια εξέλιξη για την καθημερινότητα, την υγεία και την οικονομία της περιοχής.
 
«Μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή θα μετατραπεί σε πεδίο βολής-μαγνήτης πολέμου για τις συγκρούσεις που οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί μεθοδικά ετοιμάζουν», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της η Ομάδα Γυναικών Μοιρών.
 
«Το Τυμπάκι έχει αρχίσει να δοκιμάζεται και να “αξιοποιείται” για την εγκατάσταση και λειτουργία αποτελεσματικών πολεμικών μέσων που, κυρίως, χρησιμοποιούνται από τις αμερικανικές και ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (...).
 
Έτσι, το Τυμπάκι γίνεται ο τελευταίος κρίκος μιας αλυσίδας Βάσεων που εμπλέκουν ολοένα και περισσότερο τη χώρα μας σε παιχνίδια εξουσίας στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή. Οι ΗΠΑ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ρωσία αντιμάχονται για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της περιοχής και δε διστάζουν να χρησιμοποιήσουν στρατιωτικά μέσα για να πετύχουν τους στόχους τους. Το κύμα των ξεριζωμένων προσφύγων, που υποτίθεται ότι θα παρακολουθούν τα drones, είναι γέννημα των δικών τους πολέμων», σημειώνει με τη σειρά της η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου.
 
«Πρέπει, εντονότερα από κάθε άλλη φορά, με μεγαλύτερη ορμή να απαιτήσουμε να είμαστε οι νοικοκύρηδες στον τόπο μας.
 
- Να σταματήσει η ανάπτυξη της νέας βάσης εδώ στο Τυμπάκι. Να κλείσει τώρα η Βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές Βάσεις και στρατηγεία.
 
- Καμιά στήριξη της κυβέρνησης στις δολοφονικές ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις οπουδήποτε στον κόσμο.
 
- Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις. Να επιστρέψουν όλοι οι στρατιωτικοί μας από τις ευρω-ΝΑΤΟϊκές αποστολές στο εξωτερικό και να απεμπλακεί η χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.
 
- Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν», καταλήγουν οι δύο συλλογικοί φορείς.
 
 
neakriti.gr