Οροπέδιο Λασιθίου:Αίσιο τέλος στην επιχείρηση διάσωσης 5 ορειβατών από τη Γερμανία

9:46 π.μ. - Τρίτη, 15 Μαρτίου 2022
09:03 π.μ. - Τρί, 15/46/2022
Image:  Οροπέδιο Λασιθίου:Αίσιο τέλος στην επιχείρηση διάσωσης  5 ορειβατών από τη Γερμανία

Εντοπίστηκαν πάνω από το χωριό Μέσα Λασίθι σε υψόμετρο 1.200 μέτρων, με το χιόνι να ξεπερνά το 1,5 μέτρο - Το ευχαριστώ του Δημάρχου Γ. Στεφανάκη

Αίσιο τέλος στην επιχείρηση διάσωσης των 5 ορειβατών από την Γερμανία, που είχαν χαθεί στα ορεινά του όρους Δίκτη. Εντοπίστηκαν πάνω από το χωριό Μέσα Λασίθι σε υψόμετρο 1.200 μέτρων, με το χιόνι στην περιοχή να ξεπερνά το 1,5 μέτρο, όπως αναφέρει ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Στεφανάκης.

Και τα πέντε μέλη της οικογένειας είναι καλά στην υγεία τους και μετά από ιατρικό έλεγχο στο Κ.Υ., μεταφέρθηκαν στο Δημαρχείο του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου στο Τζερμιάδων, όπου τους προσφέρθηκε φαγητό και ζεστή φιλοξενία .

hxonews

Ευχαριστούμε θερμά το προσωπικό, της ΕΜΑΚ, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λασιθίου, του Κλιμακίου ΕΚΑΒ Τζερμιάδων, του Αστυνομικού Σταθμού Τζερμιάδων, της εθελοντικής Ομάδας Διάσωσης Κρήτης και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, για την άψογη και αποτελεσματική συνεργασία, με αποτέλεσμα την άμεση ανταπόκριση και την επιτυχή διάσωση των φίλων επισκεπτών της περιοχής μας.

Το μυθικό βουνό της Δίκτης, αποτελεί μεν τον κατεξοχήν φιλόξενο διεθνή προορισμό εναλλακτικού τουρισμού βουνού, αλλά πάντα συνειδητοποιημένα, με προσοχή στις καιρικές συνθήκες, με κατάλληλο εξοπλισμό και με τις οδηγίες και την ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας.

hxonews

Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε, τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού Λασιθίου Πύραρχο Κωνσταντίνο Γεροδήμο, τον Διοικητή της 3ης Ε.Μ.Α.Κ. Αντιπύραρχο Σταύρο Καλογιαννάκη, τον επικεφαλή αιρετό της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Άγγελο Μανουσάκη, τον Πρόεδρο του ΕΟΣ Λασιθίου Γιάννη Σπυριδάκη και τον αρχηγό της Ομάδας Διάσωσης Κρήτης Δημήτρη Κουλουγουσίδη, για την υποδειγματική και απτή συνεργασία, καθώς και τον αγαπητό Μανόλη Μαρμακεθιανάκη για την φιλοξενία του συντονιστικού της επιχείρησης διάσωσης, στο ορεινό φυλάκιο του Κυνηγετικού Συλλόγου Οροπεδίου Λασιθίου, καταλήγει ο Δήμαρχος.