Οπτικοί: «Μας χρωστάνε από το 2011»

2:13 μ.μ. - Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018
02:01 μ.μ. - Δευ, 22/13/2018
Image: Οπτικοί: «Μας χρωστάνε από το 2011»

Αρνούνται να υπογράψουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ

“Μας χρωστάνε χρήματα από το 2011. Δεν υπογράφουμε συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ για την προμήθεια γυαλιών” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Οπτικών και Οπτομετρών της χώρας.
 
Οπως αναφέρει η Ένωση, δεν υπογράφουν σύμβαση για τους εξής λόγους:
 
“Ο ΕΟΠΥΥ από τα ταμεία τα όποια συγχωνεύτηκαν σε αυτόν μας χρωστάει ληξιπρόθεσμα από το 2011.
 
Μας επιβάλλει κούρεμα στην αξία των διατακτικών, το οποίο μπορεί να φτάσει και το 30% της αξίας των προϊόντων για τα οποία θα έχουμε ήδη πληρώσει ακόμα και φόρους.
 
Ισχυρίζεται ότι θα μας πληρώνει μετά από 90 μέρες. Εμείς αναρωτιόμαστε γι’ αυτό το διάστημα πώς θα χρηματοδοτήσουμε τις αδύνατες επιχειρήσεις μας μετά από 7 χρόνια κρίσης;
 
Συνάδελφοι οι οποίοι περιήλθαν σε δεινή οικονομική κατάσταση και οι οποίοι έχουν οφειλές λόγω της κρίσης που επιδεινώθηκαν με τις απλήρωτες διατακτικές ασφαλιστικών ταμείων (δηλαδή κατάσταση όπως αυτή που προτείνεται ξανά), δεν θα παίρνουν τίποτα και θα τους παρακρατείται όλο το ποσό.
 
Προτείναμε στον ΕΟΠΥΥ να βοηθήσουμε αναλαμβάνοντας εμείς όλη τη γραφειοκρατία, ώστε ο ασφαλισμένος να μην ταλαιπωρείται σε ουρές, με την προϋπόθεση η είσπραξη να γινόταν αποκλειστικά και μόνο από αυτόν. Και σε αυτό ήταν αρνητικός ο ΕΟΠΥΥ.
 
Και το σημαντικότερο, μας καλεί να υπογράψουμε σύμβαση που δεν έχουμε δει, ανακοινώνοντας στους ασφαλισμένους ότι το καθεστώς αλλάζει! (τα συμπεράσματα δικά σας)
 
Τελικά η κυβέρνηση και ο ΕΟΠΥΥ θέλει να κλείσουμε τα μαγαζιά μας” σημειώνουν.
 
 
Πηγή: patris.gr