Ομπάμα: Ήρθε η στιγμή για την ελάφρυνση του χρέους

7:49 π.μ. - Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016
07:11 π.μ. - Τετ, 16/49/2016
Image: Ομπάμα: Ήρθε η στιγμή για την ελάφρυνση του χρέους

Δεν μπορεί να υπάρξει αναπτυξιακή προοπτική δίχως ελάφρυνση του χρέους, είναι η κατάλληλη στιγμή για να υπάρξει συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της, δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα, κατά την κοινή συνέντευξη τύπου με τον πρωθυπουργό Αλέξης Τσίπρα.

Όλοι γνωρίζουμε πόσα οφείλει ο κόσμος στην Ελλάδα και στον ελληνικό λαό ανέφερε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στις κοινές δηλώσεις με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ προηγουμένως χαιρέτισε, λέγοντας «καλησπέρα» στα ελληνικά, χωρίς να παραλείψει να εκφράσει ακόμα μια φορά τις ευχαριστίες του στην κυβέρνηση και στον ελληνικό λαό για την υποδοχή.

Ο Πρόεδρος Ομπάμα επισήμανε πόσα πολλά οφείλει ο κόσμος στον ελληνικό λαό και στην Ελλάδα, ενώ αναφέροντας την ελληνική έκφραση «καλός κ΄ αγαθός» την χαρακτήρισε ως την καλύτερη περιγραφή της φιλίας μεταξύ Ελλήνων και Αμερικανών. Αναφέρθηκε ακόμα στα όσα ενέπνευσε η Αρχαία Ελλάδα στους Πατέρες του Αμερικανικού Έθνους, αλλά και στους Αμερικανούς που αγωνίστηκαν στον πλευρό των Ελλήνων «καθώς μάχονταν για την ανεξαρτησία τους» (στην Επανάσταση του 1821).

Δείτε έδω σχετικό βίντεο
 
«Με την έλευση του Ψυχρού Πολέμου ο Πρόεδρος Τρούμαν στάθηκε στο πλευρό της Ελλάδας και είπε ότι 'πιστεύω πως πρέπει να βοηθούμε τους ελεύθερους λαούς να χαράζουν το πεπρωμένο τους με την βούλησή τους», είπε ο Πρόεδρος Ομπάμα προσθέτοντας: «μέχρι σήμερα οι ΗΠΑ είναι βαθιά ευγνώμονες για την φιλία και την συμμαχία με την Ελλάδα και προσωπικώς είμαι ευγνώμων σε πολλούς φίλους από την ελληνοαμερικανική κοινότητα, τους γιούς και τις κόρες Ελλήνων που πέτυχαν σε κάθε έκφανση της ζωής στην Αμερική».

ethnos.gr