Ομολογία Καϊλή: Γνώριζα για τις δουλειές του Παντζέρι και τις βαλίτσες με τα λεφτά

9:19 π.μ. - Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2022
09:12 π.μ. - Τρί, 20/19/2022
Image: Ομολογία Καϊλή: Γνώριζα για τις δουλειές του Παντζέρι και τις βαλίτσες με τα λεφτά

Δείτε αναλυτικα

Στη δίνη του σκανδάλου Qatar-Gate η Εύα Καϊλή, που βλέπει το σύνολο της δράσης της να βρίσκεται στο μικροσκόπιο των βελγικών αρχών.

Η ίδια στην κατέθεσή της είχε παραδεχτεί ότι είχε ζητήσει από τον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα που είχε στο σπίτι. Και, σύμφωνα με έγγραφα που επικαλούνται οι εφημερίδες Le Soir και La Repubblica, προχώρησε σε ενοχοποιητικές για την ίδια παραδοχές.

Η ιταλική εφημερίδα γράφει πως μπορεί η τέως αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να προσπάθησε να περιορίσει το μερίδιο της δικής της ευθύνης ενώπιον του Βέλγου δικαστή, ωστόσο παραδέχτηκε πως γνώριζε για τις δωροδοκίες που γίνονταν με τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, και τον πρώην ευρωβουλευτή, Αντόνιο Παντζέρι.

«Είναι αλήθεια -είπε σύμφωνα με τα πρακτικά ήξερα για τις δραστηριότητες του κ. Παντζέρι. Και ήξερα ότι στο σπίτι μου υπήρχαν βαλίτσες γεμάτες χρήματα» είπε, αφού μάλλον δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς, καθώς όταν η βελγική αστυνομία έφτασε στο διαμέρισμα, εκείνη τηλεφώνησε στον πατέρα της και του έδωσε εντολή να κρύψει τα λεφτά.

«Η κατηγορούμενη παραδέχεται ότι έδωσε εντολή στον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα», έγραψε ο ανακριτής Κλαίζ στο ένταλμα σύλληψής της με ημερομηνία 9 Δεκεμβρίου. «Δηλώνει ότι γνώριζε από το παρελθόν του συζύγου της δραστηριότητες με τον κ. Παντζέρη, και ότι βαλίτσες με μετρητά πέρασαν από το διαμέρισμά της».

Μάλιστα, μετά τη σύλληψη του Τζιόρτζι η Καϊλή «προσπάθησε να προειδοποιήσει τον Παντζέρι και δύο ευρωβουλευτές για την παρούσα έρευνα», γράφουν οι Βέλγοι ανακριτές στα έγγραφα, εξηγώντας έτσι γιατί αποφασίστηκε η σύλληψή της που αρχικά δεν προβλεπόταν.

Η Ελληνίδα πολιτικός κατηγορείται για παρέμβαση υπέρ των συμφερόντων του Κατάρ, αφού συνάντησε τον υπουργό Εργασίας της χώρας, μετά από εντολές του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή, ο οποίος φέρεται ως «εγκέφαλος» της συμμορίας, μέσω του συζύγου της,

Σύμφωνα με την La Repubblica, η Καϊλή μίλησε επίσης για το πώς αγόραζαν διαμέρισμα με τον σύζυγό της και ότι «ανεπίσημα» συμμετείχε στην αποπληρωμή του δανείου, επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι γνώριζε για το «έκτακτο» εισόδημα».

Η εισαγγελία είναι πεπεισμένη ότι πιθανότατα η Καϊλή και ο Γιώργης δεν έχουν πει ακόμα όλα όσα ξέρουν και ότι η Ελληνίδα βουλευτής είναι το επίκεντρο του εγχειρήματος της κλίκας του Πάντσερι. Σύμφωνα με τις βέλφικες αρχές, η ομάδα «επένδυσε» στην Καϊλή. Με στόχο να «υποστηρίξουν τα συμφέροντα του Μαρόκου και του Κατάρ ο Παντζέρι και ο Τζιόρτζι επηρέασαν τους διορισμούς μελών των επιτροπών αλλά και τη θέση του αντιπροέδρου».

efsyn.gr