Ομόφωνα όχι από τον Σύλλογο Γονέων του 2ου Λυκείου Ιεράπετρας στη συγχώνευση τμημάτων

7:44 π.μ. - Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2021
07:10 π.μ. - Τρί, 12/44/2021
Image: Ομόφωνα όχι από τον Σύλλογο Γονέων του 2ου Λυκείου Ιεράπετρας στη συγχώνευση τμημάτων

Υγειονομική βόμβα τμήματα 27-28 μαθητών

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Την 11η Οκτωβρίου 2021 ημέρα Δευτέρα, συνήλθε η Γενική Συνέλευση Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Λυκείου Ιεράπετρας προκειμένου να συζητήσει το θέμα της συγχώνευσης τμημάτων.

Αποφασίστηκε ομόφωνα η έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

Οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του 2ου Λυκείου Ιεράπετρας εκφράζουμε την έντονη αντίθεσή μας και ζητάμε την ανάκληση της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας που προβλέπει τη συγχώνευση τμημάτων της Β’ Λυκείου του σχολείου μας.

Η δημιουργία τμημάτων με μεγάλο αριθμό μαθητών (27-28 μαθητές ανά τμήμα) επιφέρει τη δραστική υποβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης, αναστατώνει και διαταράσσει το κλίμα ομαλής και εύρυθμης λειτουργίας της σχολικής κοινότητας και θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των μαθητών και των οικογενειών τους καθώς έρχεται σε πλήρη αντίφαση με τις οδηγίες της πολιτείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Θα στηρίξουμε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς στην προσπάθεια για τη μη εφαρμογή της απόφασης και καλούμε την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ιεράπετρας, την ΕΛΜΕ Λασιθίου και κάθε ευαισθητοποιημένο συλλογικό φορέα να συνταχθεί μαζί μας και να υποστηρίξει το αίτημά μας για διατήρηση των τμημάτων ως έχουν σήμερα.

Τέλος καλούμε τα μέλη μας σε νέα τακτική γενική συνέλευση τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου και ώρα 18:30 προκειμένου :

• -Nα καθορίσουμε τις περαιτέρω ενέργειες μας αναφορικά με τα παραπάνω

• -Να πραγματοποιηθεί διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του απερχόμενου Δ.Σ. του Συλλόγου μας

• -Να πραγματοποιηθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.