Ομιλία Μ. Συντυχάκη στη συζήτηση για τον Κρατικό Προϋπολογισμό 2023

10:27 π.μ. - Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2022
10:12 π.μ. - Παρ, 16/27/2022
Image: Ομιλία Μ. Συντυχάκη στη συζήτηση για τον Κρατικό Προϋπολογισμό 2023

Νέο νομιμοποιημένο φαγοπότι των επιχειρηματικών ομίλων (VIDEO)

Είτε με μνημονιακό, είτε με μεταμνημονιακό προϋπολογισμό, χαμένα είναι τα μόνιμα υποζύγια, οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί αγρότες και οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, μιλώντας στη συζήτηση της Βουλής για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2023.

Όπως σημείωσε, και ο φετινός προϋπολογισμός απέχει έτη φωτός από την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του λαού, με την κυβέρνηση να «πουλάει φύκια» με τα καλάθια και τα pass. Την ίδια ώρα όμως εκατομμύρια λαϊκά νοικοκυριά παλεύουν με ενεργειακή φτώχεια και ακρίβεια που δημιουργήθηκαν από τις πολιτικές όλων των κυβερνήσεων.

Ο Μ. Συντυχάκης θύμισε ότι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ απέρριψαν τις τροπολογίες του ΚΚΕ που πρότειναν μέτρα ανακούφισης του λαού από την ακρίβεια και τους πλειστηριασμούς, τη στιγμή που η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τις συρρικνωμένες δαπάνες σε Υγεία και Παιδεία και για το τσακισμένο λαϊκό εισόδημα.

Μειωμένες είναι επίσης οι δαπάνες για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, παρατήρησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι οι ανάγκες του λαού για άθληση και ψυχαγωγία αυξήθηκαν, ιδιαίτερα μετά την καραντίνα. Νέες περιστολές υπάρχουν σε μια σειρά κοινωνικών δαπανών προκειμένου να επιτυγχάνονται τα ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2060.

Ωστόσο, αμύθητα είναι τα κονδύλια για την «πράσινη» και ψηφιακή μετάβαση, το «νέο νομιμοποιημένο φαγοπότι των επιχειρηματικών ομίλων», όπως είπε ο Μ. Συντυχάκης, προσθέτοντας ότι ο λαός όμως θα πληρώσει τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Κλείνοντας, τόνισε ότι αυτά που ενώνουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο πολλά από αυτά που τους χωρίζουν, καθώς ψηφίζουν μαζί μια σειρά κρίσιμα για το κεφάλαιο νομοσχέδια. Στον αντίποδα το ΚΚΕ έχει πρόταση για τη μεγάλη κοινωνική συμμαχία όλων των καταπιεσμένων ενάντια στα μονοπώλια με στόχο την ανατροπή τους και απευθυνόμενος στον λαό, είπε πως τώρα είναι η ώρα να στηρίξει και να συμπορευτεί με το ΚΚΕ.

Σύνδεσμοι :

https://www.902.gr/eidisi/voyli/315063/m-syntyhakis-neo-nomimopoiimeno-fagopoti-ton-epiheirimatikon-omilon-video