Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 5ο φεστιβάλ τουρισμού του Δήμου Ιεράπετρας

11:42 π.μ. - Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022
11:09 π.μ. - Παρ, 30/42/2022
Image: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 5ο φεστιβάλ τουρισμού του Δήμου Ιεράπετρας

"Συνεχίζουμε με την εμπειρία που διαθέτουμε και με τη συνεργασία όλων των φορέων ακόμη πιο δυναμικά και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου, στην 6η Γιορτή Τουρισμού του Δήμου Ιεράπετρας" ανέφερε ο Δήμαρχος Θ. Καλαντζάκης

 Έπεσε η αυλαία του 5ου Φεστιβάλ Τουρισμού του Δήμου Ιεράπετρας, που πραγματοποιήθηκε και φέτος με μεγάλη επιτυχία σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022, με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, κατά τον χαιρετισμό του στην τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων στην κεντρική πλατεία της Ιεράπετρας δήλωσε τα εξής:

« Αισθάνομαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που για άλλη μια χρονιά το Φεστιβάλ Τουρισμού του Δήμου Ιεράπετρας ήταν μια επιτυχημένη διοργάνωση. Είναι πλέον ένας καθιερωμένος θεσμός για την πόλη μας, τον οποίο ξεκινήσαμε το 2014 και φέτος διοργανώνεται για 5η φορά, ύστερα από απουσία δύο ετών λόγω της πανδημίας.

Ο Δήμος της Ιεράπετρας είναι ένας ραγδαία αναπτυσσόμενος τουριστικά Δήμος από τη μια άκρη έως την άλλη. Δεν είναι τυχαίο γεγονός ο μεγάλος αριθμός νέων επενδύσεων που έχουμε κάθε χρόνο, ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία, ιδιαίτερα σε αυτούς τους δύσκολους οικονομικά καιρούς που βιώνουμε όλοι.

Εμείς ως Δημοτική Αρχή, από την πλευρά μας, προσπαθούμε να υλοποιούμε μεγάλα έργα υποδομής, όπως έργα στην ύδρευση και στην άρδευση, βιολογικούς, αναπλάσεις, ηλεκτροφωτισμό κ.α. προκειμένου να στηρίζουμε κάθε επένδυση που είναι προς όφελος του τόπου μας. Για το σκοπό αυτό δεν αφήνουμε καμία χρηματοδοτική ευκαιρία να πάει χαμένη. Στόχος μας είναι ο Δήμος της Ιεράπετρας να καταστεί παγκόσμιος τουριστικός προορισμός 365 ημέρες το έτος.

Η 5η Γιορτή Τουρισμού είναι αφιερωμένη σε όλους όσοι στήριξαν την ανάπτυξη του τουρισμού στην Ιεράπετρα, στους ξενοδόχους, στους τουριστικούς πράκτορες, σε όλους τους φορείς που δραστηριοποιούνται είτε άμεσα είτε έμμεσα στον χώρο του Τουρισμού. Είναι αφιερωμένη σε όλους τους επισκέπτες και δημότες, που με την παρουσία τους στηρίζουν τη διοργάνωση.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας, κ. Κύριλλο και τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη, για τη συνεισφορά τους στη διεξαγωγή της φετινής διοργάνωσης, καθώς και όλο τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του το τετραήμερο των εκδηλώσεων.

Ευχαριστώ τους Αντιδημάρχους, τους Δημοτικούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων, τους Προέδρους των Κοινοτήτων, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ιεράπετρας, που συνέβαλλαν τα μέγιστα γι΄αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο των Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης, κ. Γιώργο Βαρδάκη.

Δε μένουμε, όμως, εδώ. Συνεχίζουμε με την εμπειρία που διαθέτουμε και με τη συνεργασία όλων των φορέων ακόμη πιο δυναμικά και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου, στην 6η Γιορτή Τουρισμού του Δήμου Ιεράπετρας».