Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διήμερη κατασκήνωση της ΚΝΕ στην Ιεράπετρα

9:06 π.μ. - Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2022
09:07 π.μ. - Παρ, 29/06/2022
Image: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διήμερη κατασκήνωση της ΚΝΕ στην Ιεράπετρα

Έγινε στα πλαίσια της προφεστιβαλικής δραστηριότητας των οργανώσεων στο Λασίθι

Η κατασκήνωση πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και έγινε στα πλαίσια της προφεστιβαλικής δραστηριότητας των οργανώσεων στο Λασίθι που θα κορυφωθούν στο 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή τον Σεπτέμβρη. Η πρωτοβουλία της διήμερης κατασκήνωσης της ΚΝΕ, που έχει ήδη αρχίσει να γίνεται τοπικός θεσμός στο νομό, αποτελεί πραγματική ανάσα αναψυχής, ολιγοήμερων διακοπών για την μεγάλη πλειοψηφία που εργάζεται με όρους γαλέρας στους μεγάλους ξενοδοχειακούς ομίλους, για την λαϊκή οικογένεια που χρειάζεται ολόκληρο μισθό για να καλύψει το κόστος και ειδικά φέτος που η ικανοποίηση αυτής της ανάγκης γίνεται στο φόντο της τεράστιας ακρίβειας και ενεργειακής φτώχειας.

Το μεσημέρι της Παρασκευή 22/7 έφτασαν οι κατασκηνωτές στο χώρο του τοπικού καμπινγκ όπου υπήρχε ελεύθερος χρόνος για μπάνιο στη θάλασσα, ξεκούραση.Το απόγευμα της ίδιας μέρας έγινε η προβολή της ταινίας «Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο» στο χώρο της κατασκήνωσης, με αφορμή την επέτειο από τα 70 χρόνια της εκτέλεσης του Νίκου Μπελογιάννη. Στην συνέχεια ακολούθησε λαϊκό γλέντι με τον Νικόλα Εβαντινό και την μπάντα του.

Το απόγευμα του Σαββάτου 23/7 πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Παπαγεωργίου το αφιέρωμα στην κομμουνίστρια ηρωίδα, παιδαγωγό Μαρία Λιουδάκη και ακολούθησε πορεία προς την παραλιακή πλατεία Ιεράπετρας (Καραβάκια) , όπου πραγματοποιήθηκε η πολιτική συγκέντρωση. Στη κεντρική πολιτική συγκέντρωση παρευρέθηκε το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος.

Στην πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Σάββα Βασιλειάδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ, αναδείχτηκε για άλλη μια φορά η ανασφάλεια και αστάθεια για το λαό μας με την πολιτική της σταθερής και αναβαθμισμένης εμπλοκής της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και με την αξιοποίηση όλων των Αμερικανικών και ΝΑΤΟϊκών υποδομών. Ιδιαίτερα στο νησί μας που έχει γίνει «Κέντρο διερχομένων δυνάμεων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ προς την Ουκρανία και την Ανατολική Ευρώπη» με ευθύνη τόσο της κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτόχρονα καλλιεργούν αυταπάτες για δήθεν προστασία από τη συμμετοχή σε ΝΑΤΟ και ΕΕ ενώ η Τουρκία εντείνει τις διεκδικήσεις της, τις παραβιάσεις και επιμένει στη θέση για αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών. Όμως, όπως αναφέρθηκε, «σταθερότητα και ασφάλεια μπορεί να νιώσει ο λαός μας, μόνο όταν αποφασίσει ο ίδιος να κάνει κουμάντο στον τόπο του και να αποδεσμευτεί από αυτές τις πολεμικές δολοφονικές για τους λαούς συμμαχίες».

Το στέλεχος του ΚΚΕ αναφέρθηκε στις σοβαρές ευθύνες της πολιτικής διαχρονικά όλων των κυβερνησεων, που έχουν σταθερά καιμόνιμα στο επίκεντρο το πώς θα ωφεληθούν κυρίως οι πολύ μεγάλοιεπιχειρηματίες, το πώς θα σωθούν τα δικά τους κέρδη, για το μεγάλο βραχνά της ακρίβειας που γονατίζει την λαϊκή οικογένεια. Ανέδειξε ότιη ακρίβεια, που ξεκίνησε πριντον πόλεμο και επιδεινώθηκε μετά, είναι συνέπεια της πολιτικής της απελευθέρωσης της ενέργειας που όλοι, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ υπηρέτησαν.Ιδιαίτερα για την περιοχή του Λασιθίου και συνολικά της Κρήτηςο ομιλητήςυπογράμμισε την αντίθεση ανάμεσα στηνκαπιταλιστική τουριστική ανάπτυξη, το «τουριστικό θαύμα» και το πόσοαπρόσιτες γίνονται οι διακοπές για τα εργατικά - λαϊκά στρώματα.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Σάββας Βασιλειάδης ανέδειξε τον αδιέξοδο, για τον λαό, δρόμο της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν το λαό μόνο να περιμένει κάθε φορά έναν “διαχειριστή”, που διαιωνίζει την ανασφάλεια και τη φτώχεια των πολλών για την σταθερότητα και τον πλουτισμό των λίγων και κατέληξε λέγοντας: «Απέναντι σε όλους αυτούς, υπάρχει το ΚΚΕ που είναι η μοναδική δύναμη που δίνει πραγματικές απαντήσεις στα σημερινά αδιέξοδα. Απαντήσεις όμως που απαιτούν σύγκρουση με το σημερινό αδιέξοδο και ξεπερασμένο καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και θέλουν το λαό πρωταγωνιστή στη διεκδίκησή τους και τελικά τον ίδιο στο τιμόνι της εξουσίας.»

cretalive.gr