Ολοκληρώθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου "Μάρκος Φωνιαδάκης"

9:09 π.μ. - Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023
09:03 π.μ. - Πέμ, 16/09/2023
Image: Ολοκληρώθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου "Μάρκος Φωνιαδάκης"

Τί δήλωσε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Θ. Καλαντζάκης

Το κλειστό Γυμναστήριο Ιεράπετρας «ΜΑΡΚΟΣ ΦΩΝΙΑΔΑΚΗΣ» επισκέφτηκαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, με τους Αντιδημάρχους, κα Χρύσα Χατζημαρκάκη και κ. Γεώργιο Ασπραδάκη, καθώς και με τον Επιβλέποντα του έργου, κ. Λευτέρη Δραγασάκη, όπου πρόσφατα ολοκληρώθηκε η ενεργειακή αναβάθμισή του, συνολικού προϋπολογισμού 410.230,00€.

Το έργο περιλάμβανε:

  • Την εγκατάσταση συστήματος φωτοβολταϊκών πάνελ,
  • Την αντικατάσταση των φωτιστικών με σύγχρονα φωτιστικά LED,
  • Τη χρήση συστήματος αυτοματισμού dimming για το φωτισμό του αγωνιστικού χώρου, την εγκατάσταση συστημάτων θέρμανσης και ψύξης,
  • Την αντικατάσταση του λέβητα Ζεστού Νερού Χρήσης με αντλία θερμότητας κ.α.

Σκοπός της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου είναι

α) η εξοικονόμηση ενέργειας κατά τη λειτουργία του και

β) η βελτίωση της ποιότητας των αθλητικών δραστηριοτήτων.

«Το γυμναστήριο «ΜΑΡΚΟΣ ΦΩΝΙΑΔΑΚΗΣ» είναι το μεγαλύτερο κλειστό γυμναστήριο της Ιεράπετρας, ένα από τα μεγαλύτερα της Κρήτης και φιλοξενεί κάθε χρόνο δεκάδες αθλητικές δραστηριότητες.

Μετά τη μόνωση που ολοκληρώθηκε στην οροφή του κτιρίου, μία μεγάλη και σημαντική παρέμβαση, ακολούθησε η ενεργειακή αναβάθμισή του που αποτελούσε μέρος του Προγράμματός μας. Το εντάξαμε, το χρηματοδοτήσαμε, το υλοποιήσαμε και τώρα το παραδίδουμε στους πολίτες.

Πλέον οι δημότες μας, οι ερασιτέχνες αθλητές, οι επαγγελματίες και οι ομάδες της Ιεράπετρας και θα μπορούν να αθλούνται σε ένα πολύ καλύτερο περιβάλλον, ενώ συγχρόνως θα εξοικονομούμε ενέργεια με σημαντικά περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη», επεσήμανε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας.